Εύκολα καλοκαιρινά γεύματα!!!
Υλικά
400 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στη χοντρή μεριά του τρίφτη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
400 γρ. φέτα
200 γρ. γραβιέρα
1 1/2 κούπας τραχανά ή καλαμποκάλευρο ή αλεύρι δυνατό
2 αβγά
2 φλ.του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο (περίπου 1/2 κούπας)
μπόλικο άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
λίγο λάδι για το ταψί
για την κρούστα
2 αβγά
3/4 κούπας γάλα ή γιαούρτι
100 γρ. γραβιέρα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι να
σταθούν και να βγάλουν τα υγρά τους,περίπου μισή ώρα.
Όταν περάσει το μισάωρο τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα
βάζουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Προσέχουμε το αλάτι ανάλογα πάντα με τα τυριά που θα χρησιμοποιήσουμε.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι με
διαστάσεις 22x32 εκ. .Στρώνουμε την επιφάνεια να ισιώσει.
Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα ή το γιαούρτι και προσθέτουμε τη γραβιέρα.
Αδειάζουμε στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει η πίτα όμορφο χρώμα
στην επιφάνεια.
Ζεστή και κρύα πεντανόστιμη!
Συνταγή της Ν. Νικολάου.
Καλημερα Αλεξανδρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην εφτιαξα χθες βραδυ κ μου αρεσε παρα πολυ! Παρα πολυ νοστιμη! Ο τραχανας προσθετει το κατι ξεχωριστο κ πλουσιο σε γευση..ασε που σε καποιον που δεν αρεσει, δυσκολα το αντιλαμαβανεται! "Α! Υπαρχουν κ κατι μπιλακια"..ακουστηκε ο σχολιασμος...σσσσ ;-)
Την κρουστα την εκανα με γιαουρτι, τυρι κ χωρις αυγα κ σταθηκε στο 'υψος' της ροδοψημενη!
Πολυ πετυχημενη συνταγη! Να εισαι καλα Αλεξανδρα μου!
Να εχεις πολυ ομορφη ημερα!
Φιλακια πολλαααα!
Εβιτα :-)
Εβιτάκι μου:),
Διαγραφήκαλή σου μέρα!!!
Χάρηκα πάρα πολύ που σου άρεσε η συνταγή
κι εγώ την βρήκα από τις πιο νόστιμες είναι η αλήθεια!
Χαίρομαι που τα γούστα μας συμφωνούν.
Να περάσεις όμορφα σου εύχομαι και καλή επιτυχία σε ό,τι φτιάχνεις,
Α.
Την έφτιαξα κι εγώ αλλά με αλεύρι, όχι τραχανά και έγινε πραγματικά πολύ καλή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου!!
Κώστας
Την έφτιαξα κι εγώ αλλά με αλεύρι, όχι τραχανά και έγινε πραγματικά πολύ καλή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου!!
Κώστας
Πολυ νοστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ/Μ