Καλή απόλαυση!!!
Υλικά
για την κρέμα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φορές το κουτί του εβαπορέ με νερό
1 φορά το κουτί του εβαπορέ ΚΑΚΑΟ
2 φορές το κουτί του εβαπορέ ζάχαρη
1 φορά το κουτί του εβαπορέ αλεύρι
2 βανίλιες
500 γρ. KRE TORRE (φυτική σαντιγί στα ψυγεία των Σ/Μ με τις κρέμες γάλακτος)
1 διπλό πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
φουντούκια τριμμένα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το εβαπορέ με το νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και
τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε την
κρέμα μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν είναι έτοιμη και αφήνουμε να σταθεί
και να κρυώσει καλά σκεπάζοντας με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας.
Σε μεγάλο,βαθύ μπολ σπάμε τα σαβαγιάρ σε κομμάτια(δεν τα βάζουμε
όλα κρατάμε 5-6 γιατί είναι πολλά).
Αδειάζουμε από πάνω την κρύα κρέμα σοκολάτας.
Καλύπτουμε το γλυκό με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις.
Είναι τόσο εύκολο ή το παρουσίασες τόσο ωραία που με προκαλεί?? Δεν το έχω με τη ζαχαροπλαστική αλλά αυτό θα το δοκιμάσω! Δείχνει εφικτό για τις ικανότητές μου! Καλή συνέχεια....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Μου φαίνεται πολύ ωραίο, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τα στέρεα υλικά (δηλαδή ζάχαρη, κακάο και αλεύρι) σε γραμμάρια πόσο περίπου είναι, γιατί μου φαίνεται λίγο δύσκολο να γεμίσω το κουτί του εβαπορέ με κακάο κλπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα!
ΔιαγραφήΔες πόσα ml είναι το κουτί του εβαπορέ σου και μετά σε μια κούπα - μεζούρα βάζεις την αντίστοιχη ποσότητα.
Καλημέρα, μου φαίνεται πολύ ωραίο, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τα στέρεα υλικά (κακάο, αλεύρι και ζάχαρη) πόσα περίπου είναι σε γραμμάρια γιατί μου φαίνεται λίγο δύσκολο να γεμίσω ένα κουτί εβαπορέ με κακάο κλπ. Ή ας πούμε θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο ως δοσομετρητή?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή και με απλά υλικά που μπορεί να έχεις στην κουζίνα σου. Αναρωτιέμαι χωρίς να την έχω δοκιμάσει το αισθάνεσαι το κακάο στη γεύση ή όχι? Και αν ναι, μπορούμε να βάλουμε κάπου σοκολάτα για να εξισορροπήσουμε αυτή τη γεύση? Θα τη δοκιμάσω ούτως ή άλλως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές και καλό κουράγιο στις δουλειές σου Αλεξάνδρα!
Σταυρούλα
Πολύ ενδιαφέρουσα η κρέμα του πειραγμένου προφιτερόλ, αγαπητή Αλεξάνδρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμάσω σίγουρα.
Xαίρομαι που επέστρεψες Αλεξάνδρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου έλειψαν οι υπέροχες ιδέες σου και οι νόστιμες συνταγές σου!
Τελικά έφτιαξα την συνταγή εχτές το βράδυ, για να κεράσω το γλυκό σήμερα για τη γιορτή της κόρης μου. Αντικατέστησα το ένα κουτί του εβαπορέ ως δοσομετρητή με μία κούπα γάλακτος για να μετρήσω τα στέρεα υλικά. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, το κακάο δεν το αισθάνεσαι στη γεύση, είναι σχετικά οικονομικό και βγαίνει μεγάλη ποσότητα. Την επόμενη φορά θα το μοιράσω σε μπολάκια και θα είναι ατομικά προφιτερόλ. Πραγματικά πολύ καλό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΤΑΝ ΛΕΤΕ 1 ΚΟΥΤΙ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΤΙ ή ΤΟ ΜΙΚΡΟ???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ αυτή η συνταγή και σκοπεύω να τη φτιάξω για τις γιορτες! Να ρωτήσω κάτι, τα σαβαγιάρ μαλακώνουν λίγο? Ελπίζω να μη μένουν σκληρά επειδη η κρέμα προστίθεται κρύα. Ευχαριστώ πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήReally your post is very interesting and informative.I ll surely keep visiting..Love your recipe.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα!Υπέροχο και πολύ...μιαμι μπλογκ!!! :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις βραβειάκι!!!
http://www.mydreamland.gr/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%B9/
Τελειο !!Το εκανα για δεύτερη φορά προχτές και βγήκε καλύτερο από την πρώτη .Τα φουντουκια τα καβούρδισα ελαφρά στο γκριλ και στην κρέμα προσθέσα λίγο νερό παραπάνω,περίπου 50 ml. Τα σαβουαγιάρ μαλακώνουν όσο πρέπει φίλη amelie μην τα φοβάσαι .
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινεται νοστιμοτατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Τέλειοοοοο, ελαφρύ,δροσερό δέχτηκε μόνο θετικά σχόλια από τους φίλους μας...όσο για τα σαβαγιάρ για τα οποία ανησυχούσα και εγώ μαλάκωσαν εντελώς,ευχαριστούμε Αλεξάνδρα
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο θεϊκό σε ευχαριστώ και πετυχαίνει πάντοτε
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπεροχο γλυκο, τη δευτερη φορα καλυτερο απο την πρωτη. Σαν ζαχαροπλαστειου ειπε ο αντρας μου. Οντως θελει λιγο νερακι παραπανω, τα σαβαγιαρ μαλακωνουν και θελεις να το φτιαχνεις συνεχεια. Ευχαριστουμε για τη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφή