Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Κέικ με ινδική καρύδα

Άλλο πράμα!!!

DSC_0006

Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε κομμάτια
4 αβγά
250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
150 γρ. ινδοκάρυδο
1 κ.γ baking powder


Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν μια λεία κρέμα.

DSC_0051

DSC_0053

Χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε ρίχνουμε μέσα στο μπολ ένα ένα τ’ αβγά.

DSC_0055

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking  powder.

DSC_0052

Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

DSC_0056

Προσθέτουμε τέλος το ινδοκάρyδο και το  ανακατεύουμε  κι αυτό να
ενσωματωθεί στο μείγμα.

DSC_0057

Αδειάζουμε,τέλος,σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διαστάσεις
28x10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω-κάτω,για 30 λεπτά.

DSC_0058

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε
το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα.
Αν βγει καθαρή το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί
10-15 λεπτά.

DSC_0001

Ξεφορμάρουμε και βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

DSC_0005

ΣΗΜ:Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το κέικ με λίγο ινδοκάρυδο ή το περιβρέχουμε
ελαφρά με λίγο κονιάκ ή ρούμι.  

DSC_0012

Μπορούμε να καλύψουμε το κέικ και με γλάσο ή σαντιγί.


DSC_0021

Συνταγή του φίλου μου Στράτου.

6 σχόλια:

  1. Πρόσφατα έκανα το Κέικ με ινδοκάρυδο το οποίο και μας άρεσε πολύ.

    Πόσο διαφορετική είναι αυτή η συνταγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου,Γιάννη.
      Και τα 2 κέικ είναι φανταστικά και πάρα πολύ κοντά γευστικά δεν το συζητάω.
      Απλά αυτό μου φάνηκε πιο "τριφτό" στην υφή βλέπεις δεν έχει γάλα και φυσικά το βούτυρο αγελάδος του δίνει φοβερό άρωμα!!!



      Να σε ρωτήσω κι εγώ η άσχετη κάτι, πως βάζεις σύνδεσμο μέσα στο σχόλιο;;;;;;;;;;;

      Καλή συνέχεια Γιάννη από μένα,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
    2. fobero keik eyxaristw poy to ebales aleksandra

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το κέικ σου Αλεξάνδρα και σίγουρα με πολύ ωραίο άρωμα!!!Να είσαι καλά καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν λίγο το ξεφουρνισα αλλα μου βγήκε αρκετά στεγνό...δε ξέρω πως θα έιναι αύριο που ίσως δέσουν καλύτερα τα υλικα...απο γεύση έιναι αρκετά καλο πάντως!! Α, να πω ότι έβαλα 250 γραμμαρια ζάχαρη και πάλι μου φάνηκε λίγο αγλυκο άρα ίσως οι γλυκατζηδες να πρέπει να προσθέσουν κι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο το κέικ σου Αλεξάνδρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...