Τι κι αν μύρισε φθινόπωρο,
ένα δροσερό γλυκάκι είναι πάντα must!
Υλικά
1 1/2 πακέτο σαβαγιάρ
2 πακέτα τυρί Philadelphia των 200γρ.
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
250 γρ.κρέμα γάλακτος
1 filling pie κεράσι,υπάρχει στα σ/μ κοντά στις κομπόστες ή μαρμελάδα με γεύση της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Σε μια φόρμα για τούρτες με διάμετρο 24 εκ. ή σε μικρό ταψάκι απλώνουμε
μια στρώση σαβαγιάρ.
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα.
Απλώνουμε το μισό μίγμα πάνω από τα σαβαγιάρ.
Στρώνουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ.
Απλώνουμε το υπόλοιπο μίγμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο και όταν πήξει, στρώνουμε το filling pie ή τη
μαρμελάδα που έχουμε επιλέξει.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε την τούρτα με περισσότερη κρέμα, μπορούμε να προσθέσουμε
500 ml κρέμα γάλακτος αντί για 250 και λίγη επιπλέον άχνη ανάλογα με το
γούστο μας.
Είναι καλύτερα να αφήσουμε το γλυκό να σταθεί πολλές ώρες ή όλη τη νύχτα
στο ψυγείο, για να μπορέσουν να βραχούν καλά τα μπισκότα.
Συνταγή της φίλης μου Ειρήνης.
Μμμμ τέλειο και πολύ εύκολο να είσαι καλά Αλεξάνδρα καλό απόγευμα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκο στο αψε -σβησε,ευκολο και δροσερο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω ποτησα τα σαβαγιαρ με λιγο kirsch!
Να ειστε καλα Αλεξανδρα και Ειρηνη!!
Φιλακια πολλα!