Κλασικά και αξεπέραστα!!
Υλικά
350 ml. πετιμέζι
350 ml. νερό
1/2-3/4 κούπας ζάχαρη
500 ml. λάδι
2 κ.γ. γεμάτα baking powder ανακατεμένο σε
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
1 με 1 1/2 κιλό περίπου αλεύρι
σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ,με τελευταίο το αλεύρι,το οποίο
το προσθέτουμε σιγά σιγά,μέχρι να πάψει το ζυμάρι μας να κολλάει.
Φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε και περνάμε
τη μια μεριά τους από σουσάμι.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220
βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα
πάντα με το φούρνο.
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
ΣΗΜ:Αντί για πετιμέζι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μούστο.
Σε αυτή την περίπτωση θα βάλουμε 700 ml. μούστο, θα παραλείψουμε
το νερό και θα βάλουμε 2 κούπες ζάχαρη.
Συνταγή από το βιβλίο της Μ.Μητσοτάκη.
Αννα Μαρία είπε:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ!!Εβαλα και λιγο γλυκανισο μεσα,επειδη μ αρεσει ,και
να πω οτι σε οσους αρεσουν τα κουλουρια πιο γλυκα,ας βαλουν ολη την ποσοτητα ζαχαρης( ¾)
εγω που τα τρωω σχεδον αγλυκα,εβαλα τη λιγοτερη!!
Με μιση δοση της συνταγης μου βγηκαν οντως 1 1/2 ταψι μεγαλο !!
Σ ευχαριστω πολυ για τη συνταγη Αλεκακι!!
Φιλακια!!