Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Καρυδόπιτα με σταφίδες και σοκολάτα

Και……κάτι νόστιμο ψήνεται στην κουζίνα μας!!!

DSC_0013


Υλικά
6 αβγά
156 γρ. γάλα
1 κούπα κονιάκ
1 1/2 κούπα σπορέλαιο
500 γρ. ζάχαρη
4 κούπες καρύδια χοντροαλεσμένα
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. σόδα
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμό από μισό λεμόνι

για το γλάσο σοκολάτας
150 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
200 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά και τα χτυπάμε για λίγο με σύρμα να ενωθούν.

DSC_0002

Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.

DSC_0004

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα υλικά μας.

DSC_0005

DSC_0006

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ.

DSC_0008

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C
,με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο
ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί 5 λεπτά.

DSC_0009

Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει,
βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που
αρχίζει ο βρασμός).

DSC_0001

Αφήνουμε την καρυδόπιτα να σταθεί,να τραβήξει όλο το σιρόπι και
να κρυώσει καλά.

DSC_0010

Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.

Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και το αδειάζουμε μέσα σε μπολ που
έχουμε βάλει τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα ενιαίο.
Αφήνουμε να σταθεί για να κρυώσει καλά και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.

DSC_0014


Σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε όμορφα κομμάτια!

DSC_0011

Συνταγή από το φίλο μου Στράτο.

9 σχόλια:

  1. ΠΩ ΠΩ ΠΩ!!!!!!
    Έλεγα ότι δεν υπάρχει καλύτερη καρυδόπιτα απ την άλλη σου συνταγή!(Ειναι η αγαπημένη μου!)
    Αλλά οπτικά μου αρέσει περισσότερο αυτή..
    Ίσως φταίει το γλάσο.
    Μοιάζει λίγο και η εκτέλεση..θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ! Το γλάσο είναι...πειρασμός! Πολύ ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα!Τελειο φαινεται!!Σκετη κολαση!Λες να μπορω να το μετατρεψω σε ποντους για τη διαιτα μου στο μπλογκακι μου?Μηπως και δουμε ασπρη μερα και εμεις οι ευτραφουλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρειάζεται πραγματικά τόση πολλή ζάχαρη??
    Μισό κιλο στη ζύμη και 4 κούπες στο σιρόπι??
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου φίλη.

      Εγώ έφτιαξα το γλυκό όπως το δίνω στη συνταγή.
      Αν βρίσκεις μεγάλες τις ποσότητες για τα γούστα σου ίσως να δοκιμάσεις να κάνεις κάτι άλλο..
      Δεν ξέρω μη σε πάρω στο λαιμό μου.

      Καλή συνέχεια από μένα.
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  5. Και εγώ επίσης θεωρώ υπερβολική τη ζάχαρη!Και μην τρελαθούμε τώρα...είναι πάρα πολύ!!!!!!!!!Από την αναλογία του αλευριού με τη ζάχαρη,καταλαβαίνει κάποιος έμπειρος την ορθότητα της συνταγής.Αλλά γούστα είναι αυτά!Καλά κουζινοπειράματα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...