Υλικά
500 γρ. αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες
300 γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 μικρές πατάτες κομμένες στα τέσσερα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα σε ροδέλες
1/2 κούπας ελαιόλαδο
μπόλικο άνηθο
αλάτι,πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα και σοτάρουμε λίγο ακόμη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες,τις πατάτες,τον άνηθο και ζεστό
νερό τόσο ώστε ίσα ίσα να σκεπάσει τα υλικά.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας.
Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και το χυμό από το λεμόνι.
ΣΗΜ:Το φαγητό μας πρέπει να έχει ζουμάκι,σε διαφορετική περίπτωση
πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου