Δοκιμάστε τες!!!
Υλικά
6-8 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
αλάτι χοντρό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη προαιρετικά
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι ,το πιπέρι,τη ρίγανη αν βάλουμε,και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να πάνε παντού.
Απλώνουμε τις πατάτες στο ταψί,ώστε να μην καλύπτονται μεταξύ τους.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω για 50 λεπτά χωρίς να
ανακατέψουμε καθόλου!
Βγάζουμε το ταψί απ’ το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200-220 βαθμούς C για όσο ακόμη
χρειάζεται,μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατατούλες μας.
Όταν είναι έτοιμες,σερβίρουμε αμέσως.
Υπέροχες πατάτες με τραγανή κρούστα εξωτερικά και μαλακές στο εσωτερικό τους!
Συνταγή της φίλης μου Τασούλας.
Πατάτα, λατρεμένη! Θα το κάνω σίγουρα την επόμενη φορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις τις φάγαμε με μπιφτεκάκια! ΤΕΛΕΙΕΣ!
ΔιαγραφήΠεντανόστιμες τις φάγαμε με συκωτάκι. ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα με την κρίση με πατάτα, φασόλια, τραχανά, κουρκούτι θα την βγάζουμε.