Χρώματα κι αρώματα!
Υλικά
2/3 κούπας μαργαρίνη
3 κ.γ. baking powder
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/3 κούπας ρούμι ή κονιάκ
1 1/3 κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα κόντιτα διάφορα ή πορτοκαλιού αλευρωμένα με
2 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από τα κόντιτα σε μπολ και τα χτυπάμε
στη δυνατή ταχύτητα με το μίξερ για 4 λεπτά.
Αλευρώνουμε τα φρουτάκια.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε σε πολύ καλά αλευροβουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με
αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 50-55 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν βγαίνει καθαρό βγάζουμε το κέικ
από το φούρνο.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και με προσοχή ξεφορμάρουμε σε
σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σημ:Αγοράζουμε κόντιτα(κοκτέιλ φρούτων) όσο γίνεται καλύτερης
ποιότητας,για να έχει το κέικ μας ωραία γεύση.
Συνταγή της κ.Αλεξιάδου.
λατρευω τα νηστισιμα γλυκα!σιγουρα θα ειναι πεντανοστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται νοστιμότατο! Και είναι και νηστίσιμο! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοριτσια,ειναι πεντανοστιμο!! Φτιαξτε το,δεν εχει καμια διαφορα με το κανονικο που εχει αυγα,αντιθετως,ειναι και πιο ελαφρυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια,Α/Μ
Μπορώ αντί για κόντιτα να χρησιμοποιήσω γλυκά του κουταλιού?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και δεν το εχω δοκιμάσει,
Διαγραφήίσως αν στραγγίσεις το γλυκό ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ να μην έχεις κανένα πρόβλημα!!
Καλή επιτυχία,
Α.
Πολύ ωραία συνταγή για κέικ θα το δοκιμάσουμε μπράβο συγχαρητήρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, μπορώ να μην βάλω τα φρουτάκια γιατί δεν μας αρέσουν;;!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, μπορώ να μην βάλω τα φρουτάκια γιατί δεν μας αρέσουν;!
ΑπάντησηΔιαγραφή