Απόλαυση στο κόκκινο!!!
Υλικά
115 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό ή 1/2 κούπας σπορέλαιο
1 1/4 κούπας αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κούπα Cranberries
2 μεγάλα αβγά
1/2 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 βανίλιες
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
1 κούπα τριμμένα(στη λεπτή μεριά του τρίφτη) και πολύ καλά στυμμένα κολοκυθάκια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα μαζί τα υλικά,εκτός από τα Cranberries,
με σύρμα.
Προσθέτουμε και τα Cranberries.Τα ενσωματώνουμε και αυτά ανακατεύοντας
απαλά με σπάτουλα μέσα στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα με καλά βουτυρωμένη φόρμα με διαστάσεις 22x11εκ..
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C, με
αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου μία ώρα και ανάλογα πάντα με το φούρνο.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε.
Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.
Πολύ ωραίο κεικ Αλεκα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κολοκυθι πρέπει να το δοκιμάσω σε κέικ κάποια στιγμή. Και ο συνδυασμός με τα κρανμπερις πρέπει να είναι πολύ καλό.
Φιλιά