Υλικά
3/4 κούπας σπορέλαιο
2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
για το σιρόπι
4 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
χυμό και φλούδα από μισό λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλας
5 κ.σ. ούζο
1/2 κ.γ. γλυκάνισο (υπάρχει σε φακελάκια στα Σ/Μ στα ράφια με τα μπαχαρικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν σε κατσαρόλα.
Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να σκουρύνει όμορφα.
Λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με το σιμιγδάλι,προσθέτουμε την
αμυγδαλόψιχα να σοταριστεί κι αυτή για λίγο.
Αδειάζουμε μέσα στο σιμιγδάλι το σιρόπι περνώντας το από σουρωτήρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μια πετσέτα πάνω στην κατσαρόλα
σκεπάζοντας με το καπάκι.
Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας μπόλικη κανέλα,αμυγδαλάκι φιλέ καβουρδισμένο
ή στολίζοντας με μια ροζέτα άγλυκη σαντιγί.
Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ ωραίο και ασυνήθιστο θα το φτιάξω σίγουρα.Να είσαι καλά καλό απόγευμα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ προκλητική σε βρίσκω και ΔΕΝ θ αντισταθώ.Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι λατρεμένος και το ούζο,ομοίως!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο έμπνευση και πάντρεμα!
Καλή συνέχεια...θα σε παρακολουθώ!χαχαχα
Ειναι φανταστικος!!!!Ειδικα σε οποιον αρεσει η γευση του ουζου,τον συνιστω ανεπιφυλακτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξιζει κανεις να τον δοκιμασει.