Print Friendly and PDF

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κεμπάπ με κοτόπουλο

Είστε έτοιμοι;

DSC_0070

Υλικά
600 γρ. κιμά κοτόπουλο
150 γρ. κιμά χοιρινό περασμένο 2 φορές από τη μηχανή
1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
1 αβγό
1 κ.γ.ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
πιπέρι

ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τους 2 κιμάδες και τους ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν
πολύ καλά όλα τα υλικά.

DSC_0049

Βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια,με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε επάνω στα ξυλάκια τα κεμπάπ
και τα βάζουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι-grill
ή στο μπάρμπεκιου.

DSC_0050

Τα σερβίρουμε με ψημένες σουβλακόπιτες κομμένες σε κομμάτια,
κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες,ντοματούλα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

DSC_0072                       

ΣΗΜ:Για αρνίσια κεμπάπ θα χρειαστούμε
:
600 γρ. αρνίσιο κιμά περασμένο 2 φορές από τη μηχανή
100 γρ. χοιρινό κιμά επίσης 2 φορές περασμένο από τη μηχανή και κατά προτίμηση με αρκετό λίπος
1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία παρασκευής με τα κεμπάπ κοτόπουλου μόνο
που σ’ αυτή την περίπτωση ψήνουμε σε δυνατή φωτιά.

DSC_0068

Και οι 2 συνταγές είναι από το  περιοδικό “Λιχουδιές”

2 σχόλια:

  1. Νοστιμότατο ίσως να είναι,και γιατί όχι...κέμπαπ δεν είναι όμως με τίποτα!Αυτές οι τρομερά λάθος ονομασίες των συνταγών είναι πλέον το κάτι άλλο και μιλάω γενικά,όχι συγκεκριμένα για αυτό το μπλόγκ.Καλά μαγειρέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...