Μία,δύο,τρεις μπάλες
μάλλον δε θα’ναι αρκετές για
κανέναν που θα δοκιμάσει αυτό
το υπέροχο παγωτό και τις
αμέτρητες παραλλαγές του!!!
Υλικά
2 κουτιά γάλα εβαπορέ(κρύα από το ψυγείο)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(κρύο από το ψυγείο)
2 φακελάκια των 100 γρ. το καθ’ ένα morfat cornet
2 κουταλιές καφέ στιγμής
ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα 2 κουτιά με το κρύο γάλα εβαπορέ
στο μπολ που θα φτιάξουμε το παγωτό και βάζουμε
στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε το γάλα
καλά να φουσκώσει.
Προσθέτουμε μέσα το κρύο ζαχαρούχο και χτυπάμε
για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τα 2 φακελάκια της morfat και χτυπάμε
άλλα 5 λεπτά.
Αφήνουμε το μείγμα σκέτο,αν θέλουμε γεύση βανίλιας,
διαφορετικά προσθέτουμε στο μισό μείγμα 2 κουταλιές
καφέ στιγμής και χτυπάμε για λίγο ακόμη,μέχρι να
ομογενοποιηθεί.Έτσι θα πάρουμε γεύση μόκας.
Στο άλλο μισό προσθέτουμε ψηφίδες σοκολάτας ή
κομμάτια κουβερτούρας κομμένης με το μαχαίρι και
ανακατεύουμε απαλά να μοιραστούν ομοιόμορφα
μέσα στο μείγμα.
Βάζουμε σε δοχείο και τοποθετούμε στην κατάψυξη να κρυώσει πολύ καλά.
Σερβίρουμε σκέτο ή με σιρόπι της αρεσκείας μας ή το συνοδεύουμε
με μπισκοτάκια,τρούφες και ξηρούς καρπούς.
Αν χρησιμοποιήσουμε morfat με γεύση κακάο,θα πάρουμε παγωτό με γεύση
σοκολάτας στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε πάλι κομμάτια σοκολάτας
ή ξηρούς καρπούς.
Φυσικά μπορούμε να κάνουμε τους συνδιασμούς που θέλουμε και να
πάρουμε ένα σωρό διαφορετικές γεύσεις,ανάλογα πάντα με το γούστο μας.
Συνταγή της κ.Μερκούρη
μάλλον δε θα’ναι αρκετές για
κανέναν που θα δοκιμάσει αυτό
το υπέροχο παγωτό και τις
αμέτρητες παραλλαγές του!!!
Υλικά
2 κουτιά γάλα εβαπορέ(κρύα από το ψυγείο)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(κρύο από το ψυγείο)
2 φακελάκια των 100 γρ. το καθ’ ένα morfat cornet
2 κουταλιές καφέ στιγμής
ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα 2 κουτιά με το κρύο γάλα εβαπορέ
στο μπολ που θα φτιάξουμε το παγωτό και βάζουμε
στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε το γάλα
καλά να φουσκώσει.
Προσθέτουμε μέσα το κρύο ζαχαρούχο και χτυπάμε
για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τα 2 φακελάκια της morfat και χτυπάμε
άλλα 5 λεπτά.
Αφήνουμε το μείγμα σκέτο,αν θέλουμε γεύση βανίλιας,
διαφορετικά προσθέτουμε στο μισό μείγμα 2 κουταλιές
καφέ στιγμής και χτυπάμε για λίγο ακόμη,μέχρι να
ομογενοποιηθεί.Έτσι θα πάρουμε γεύση μόκας.
Στο άλλο μισό προσθέτουμε ψηφίδες σοκολάτας ή
κομμάτια κουβερτούρας κομμένης με το μαχαίρι και
ανακατεύουμε απαλά να μοιραστούν ομοιόμορφα
μέσα στο μείγμα.
Βάζουμε σε δοχείο και τοποθετούμε στην κατάψυξη να κρυώσει πολύ καλά.
Σερβίρουμε σκέτο ή με σιρόπι της αρεσκείας μας ή το συνοδεύουμε
με μπισκοτάκια,τρούφες και ξηρούς καρπούς.
Αν χρησιμοποιήσουμε morfat με γεύση κακάο,θα πάρουμε παγωτό με γεύση
σοκολάτας στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε πάλι κομμάτια σοκολάτας
ή ξηρούς καρπούς.
Φυσικά μπορούμε να κάνουμε τους συνδιασμούς που θέλουμε και να
πάρουμε ένα σωρό διαφορετικές γεύσεις,ανάλογα πάντα με το γούστο μας.
Συνταγή της κ.Μερκούρη
ke simera mia ke se vrikame as kanoume ke ena pagotaki
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα υποθέσω ότι επειδή με βρήκατε ...το γιορτάζετε;
ΔιαγραφήΑστειεύομαι φυσικά.
Το παγωτάκι είναι υπέροχο πραγματικά!
Περιμένω τις εντυπώσεις σας...
Καλωσορίσατε στην σελίδα μου...
Αλεξάνδρα
ma afou leme se vrikame to exoume ksanakani alex nouka apo ollandia an thimase milousame to ximona
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ!ναι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα θυμήθηκα...
Ενα μυαλό τι να σου κάνει;
Επομένως με ΞΑΝΑ-βρήκατε!!!
Τι ωραία,πολύ χαίρομαι!!!!
Πολλά φιλάκια και
θα συνεχίσουμε να τα λέμε φυσικά...:)
Αλεξ.
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄αυτή τη συνταγή δεν είναι απαραίτητο να βγάζουμε το μείγμα κάθε τόσο και να το χτυπάμε με μίξερ για να παγώσει ομοιόμορφα; Θα αλλάξει κάτι στην υφή αν το κάνουμε για σιγουριά;
Ευχαριστώ πολύ για τις υπέροχες συνταγές!
Όχι,δεν αλλάζει κάτι στην υφή αν εσύ για σιγουριά θέλεις να το χτυπάς κατα διαστήματα.
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία
Α.
Καλημερα!! Ήθελα να ρωτήσω εαν βάλουμε morfat σοκολάτα θα εχουμε παγωτό με γεύση σοκολάτας ,ετσι δεν είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη:)
ΔιαγραφήΠάνω από την τελευταία φωτογραφία απαντάω στην ερώτηση σου.
Ναι, με μορφατ σοκολάτα θα πάρουμε παγωτό με γεύση σοκολάτας!
Να το δοκιμάσεις είναι φανταστικό παγωτό!!
Καλή συνέχεια,
Α.
Ευχαριστώ πολύ ,συγνώμη δεν ειχα προσέξει το σχολιο σου για το morfat σοκολάτα ,θα το δοκιμάσω σύντομα και θα σου γράψω εντυπώσεις.Καλό απόγευμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειααα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητηρια για το υπεροχο μπλογκ σου και το μερακι σου!!!
Ηθελα να ρωτησω, για να παρω παγωτο σοκολατα προσθετοντας λιωμενη κουβερτουρα, ποση θα χρειαζοταν;;;
Καλημέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΑυτό που ρωτάς δεν το εχω δοκιμάσει και
δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια πως θα βγει
το μείγμα και πόση ακριβώς σοκολάτα θα χρειαστείς!
Ξεκίνα με 125 γρ.και ανάλογα με το αποτέλεσμα προσθέτεις ή αφαιρείς την επόμενη φορά που θα το φτιάξεις.
Πάντως χωρίς κουβερτούρα μπορεις να πάρεις
σοκολατένεια γεύση και με τον τρόπο που γράφω
πάνω από την τελευταία φωτογραφία.
ΚΑλή επιτυχία σου εύχομαι σε ό,τι και να κάνεις,
Α.
Λοιποοοον εγω ειμαι που ρωτησα για την κουβερουρααα... εβαλα στη μιση δοση 200γρ με λιγο γαλα (κ λιγο κακαο σε σκονη χιχιχι)....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγινε παρα πολυ ωραιοοοο!!!! Παρόλο που εχει αρκετα σοκολατενια γευση δεν πηρε αυτο το σκουρο καφε χρωμα...
Το αλλο μισο το αφησα βανιλια κ εβαλα μπισκοτακι ορεο κ μοιαζει καταπληκτικα με το νιρβανα με το μπισκοτακι!!!!!!!!!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΕΒΑΠΟΡΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΓΩΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Αλεξάνδρα. Ωραίο το παγωτάκι και βγαίνει και σε ικανοποιητική ποσότητα. Στο μισό έβαλα σταγόνες σοκολάτας και το μισό το άφησα βανίλια. Αναρωτιέμαι όμως πώς θα μπορούσε να γίνει λίγο λιγότερο γλυκό, μειώνοντας μήπως το ζαχαρούχο; Δεν θα χαλάσουν όμως οι αναλογίες; Πες μας μια καλή ιδέα, γιατί μας άρεσε σαν υφή και θα θέλαμε να είχε λιγότερη ζάχαρη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για τις συνταγές σου και για τις λαχταριστές φωτογραφίες σου...
Σταυρούλα
Καλημέρα Σταυρούλα μου:)
ΔιαγραφήΖητώ συγγνώμη που άργησα να απαντήσω στην ερώτηση σου αλλά βλέπεις είναι οι μέρες λίγο δύσκολες!!
Σταυρούλα μου το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για να κάνεις το παγωτό λιγότερο γλυκό χωρίς να χαλάσεις την υφή του είναι να προσθέσεις μέσα σοκολάτα κουβερτούρα.
Στα παραπάνω σχόλια θα πάρεις ιδέες για αναλογίες.
Ρίξε μια ματιά μπορει να βοηθήσουν να βγει το παγωτό γλυκό τόσο όσο το θέλετε.
Εύχομαι να πετύχει το πείραμα γευστικά,
καλό καλοκαίρι από μένα,
Α.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση και σε παρακαλώ μη ζητάς συγγνώμη! Μας έχεις βγάλει ασπροπρόσωπες τόοοοοοσες φορές! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμάσω αυτό που είπες, αν και ήθελα τη γεύση βανίλια...
(Περιττό να πω πως το παγωτό καταναλώθηκε σε τρεις μέρες...)
Ευχαριστώ και καλό βράδυ
Σταυρούλα
Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να πετύχει τόσο πολύ χωρίς παγωτομηχανή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά βγαίνει φανταστικό!
Σ' ευχαριστώ Αλεξάνδρα με τις υπέροχες συνταγές σου!
Καλημέρα!!! Το έκανα εχθές και εξαφανίστηκε!!! Στο μισό έτριψα κουβερτούρα!!! Έχει ακριβώς τη γεύση του παγωτού της μαμάς μου χρόνια πριν.Έβαλα μέσα και 1κγ μέλι. Άψογο, μαλακό, δεν κρυστάλλωσε καθόλου, το καλύτερο παγωτό χωρίς αβγά! Σήμερα θα ξανακάνω! Άννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο. Το έκανα μια φορά και από τότε το κάνω συνέχεια. Τα παιδιά μου το λάτρεψαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ γλυκό βγαίνει και έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τόσο η ζάχαρη του ζαχαρούχου γάλατος που φταίει όσο η βαριά του αίσθηση στον ουρανίσκο που καλύπτει κάθε άλλο υλικό. Αυτό που λέμε σε λιγώνει. Δοκίμασα να προσθέσω στη συνταγή 400 γρ κρέμα γάλακτος μήπως σπάσει η γεύση αλλά το παγωτό βγήκε σκληρό και χωρίς συνοχή, έσπαζε σε κομματάκια όταν πήγαινα να το βγάλω. Σκέφτομαι μήπως έπρεπε να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος χωριστά, να γίνει σαντιγύ και μετά να την ανακατέψω με τα άλλα υλικά. Θα το δοκιμάσω και αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφή