Υλικά
2 πακέτα σαβαγιάρ
1 κούπα νες καφέ ανακατεμένο με
1 σφηνάκι κονιάκ
για την κρέμα
300 γρ. τυρί κρέμα
3 αβγά(κατά προτίμηση βιολογικά)
500 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική ή ζωική με 35%λιπαρά
1 βανίλια
2 κούπες άχνη ζάχαρη
καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
1 κουβερτούρα(125 γρ.)λιωμένη και κρύα
κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της κρέμας,εκτός από τα αμύγδαλα,σε μπολ
και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Σε βαθύ μπολ με διάμετρο 22-23 εκ. στρώνουμε διάφανη μεμβράνη που να
καλύπτει πάτο και τοιχώματα και να περισσεύει από γύρω.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ και στρώνουμε 3-4 στη βάση.
Καλύπτουμε με μπισκότα το μπολ γύρω γύρω.
Αδειάζουμε αρκετή από την κρέμα πάνω στα μπισκότα.
Στη λιωμένη και κρύα σοκολάτα ανακατεύουμε 2-3 καλές κ.σ. από το
μείγμα της κρέμας.
Αδειάζουμε τη σοκολάτα ακριβώς στο κέντρο της κρέμας μέσα στο μπολ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ.
Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει από γύρω.
Βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες ή καλύτερα όλη νύχτα για να στερεοποιηθεί
καλά και να ενωθούν οι γεύσεις.
Όταν είναι έτοιμο σηκώνουμε τη μεμβράνη από τα μπισκότα ακουμπάμε
επάνω μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε.Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το γλυκό.
Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο και στολίζουμε
όπως μας αρέσει.
fainete teleio!!!!!!!tha to kanw sigoura....einai san tiramisou????
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.
ΔιαγραφήΗ τούρτα αυτή είναι πραγματικά πολύ πολύ πολύ νόστιμη!!!
Γευστικά ,όχι,δεν θα έλεγα ότι θυμίζει τιραμισού.
Είναι ελαφριά και κυριαρχεί η γεύση του αμύγδαλου,
ενώ η σοκολάτα την απογειώνει!
Δοκίμασε την και θα με θυμηθείς....
Καλό βράδυ από μένα
Α.
polu eukolo alla kai poly emfanisimo, oti prepei gia giortes kai trapezia. polla mpravo kai pali!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τόσο εντυπωσιακή και λες ότι ταυτόχρονα είναι και τόσο όμορφη που σίγουρα δελεάζει!! Πολύ καλή η παρουσίαση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία Αλέκα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται υπέροχο. Οι γεύσεις μ αρέσουν, η δε κρέμα είναι πεντανόστιμη.
Φιλιά πολλά
Φαινεται. ωραία θα τη δοκιμάσω πολλα μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ευπαρουσίαστη συνταγή, αλλά έχω μια απορία
ΑπάντησηΔιαγραφήποσα αμύγδαλα έβαλες;;;
Καλημέρα.
ΔιαγραφήΑμύγδαλα έβαλα με το μάτι,περίπου 1 κούπα.
Γλυκια μου Αλεξανδρα, η αναποδη τουρτα σου ειναι τοσο δελεαστικα εντυπωσιακη που δεν νομιζω οτι καποιος που το βλεπει απο τους φαν σου αλλα κ απο τους απλους επισκεπτες του μαγικου
ΑπάντησηΔιαγραφήblog σου να μη μπει στον πειρασμο να την φτιαξει αμεσα..Τι να πω!!φανταστικο το styling το presentation...ΟΛΑ ΑΨΟΓΑ..Καιτη Νεο Φαληρο.
Καιτούλα,καλημέρα.
ΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που σου άρεσε όλο το "πακέτο".
Τώρα μένει να τη δοκιμάσεις κιόλας κάποια στιγμή και να μου πεις....
Θα περιμένω ανυπόμονα....
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα πάντα ευγενικά και όμορφα σχόλια που μου κάνεις.
Α.
Καταπληκτικη! Και γευση και εμφανιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήτην κρεμα γαλακτος την κανεις σαντιγη
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην κρέμα γάλακτος θα τη βάλεις με όλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα σου στο μπολ και θα τα χτυπήσεις ΟΛΑ ΜΑΖΙ!
Διαγραφήαλεξανδρα μου η κρεμα μου βγηκε αραιη γιατι τι λαθος εκανα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην εφτιαξα μαζι με τις κορες μου.Πολυ ευκολη και γρηγορη και φυσικα πεντανοστιμη.Αντι για αμυγδαλα λογω της ηλικιας των παιδιων,εσπασα μεσα γεμιστα μπισκοτα και εγινε φανταστικη.Πολλα μπραβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήας μου απαντήσει κάποιος γιατί καίγομαι!!!! Ξέχασα να βάλω τη μεμβράνη από κάτω θα μπορέσω να το αναποδογυρίσω ή θα γίνει καταστροφή???
Μη στεναχωριέσαι αν δεν έχεις αφήσει μεγάλα κενά ανάμεσα στα μπισκότα να κολλησει κρέμα,θα βγει μια χαρά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ.
Αλεξανδρακι μου ομορφο, συγχαρητήρια για μια ακομη φορα εεεεεεεγραψες!!! Εκλεψε τις εντυπωσεις και δεν εμεινε τιποτα!Μπραβο σου κοπελα μου <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενη.
Καλημέρα! Μετά τα καταπληκτικά σοκολατάκια με φράουλα,
ΑπάντησηΔιαγραφήθέλω να φτιάξω την τούρτα για παιδικό πάρτυ αλλά θα ήθελα να βουτήξω τα σαβαγιάρ σε κάτι άλλο εκτός από καφέ και λικέρ. Υπάρχει καμιά πρόταση?
Σημ. Τα σοκολατάκαι θα τα επαναλάβω για το πάρτυ για έναν επιπλέον λόγο: δεν πρόλαβα να τα δοκιμάσω!!!
Ευχαριστώ πολύ πολύ!
Ελένη
Να κανω μια ερωτηση?εκανα την τουρτα απλα παρολο που την αφησα ολο το βραδυ στο ψυγειο και μεχρι την αλλη μερα οτ μεσημερι που την εκοψα η κρεμα ηταν ψιλορευστη δεν στεκοταν αφου εκοψα το πρωτο κομματι και μετα!γιατι?την χτυπησα πολυ την κρεμα ειχε σφιξει πολυ οταν την εριξα γτ εγινε αυτο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΠροφανώς και παραχτύπησες την κρέμα.
Το γλυκό όπως μπορεις να δεις και στις φωτός στέκεται εξαιρετικά.
Προσπάθησε ξανά χτυπόντας την κρέμα με προσοχή.
Νομίζω ότι θα ενθουσιαστείς από το αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία
Α.
Συγχαρητήρια Αλεξάνδρα για τις συνταγες σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κρέμα δεν πηζει!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια Αλεξάνδρα μου για τις συνταγες σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα ρωτησω κάτι εαν βαλω στην μέση νουτέλα αντι κουβερτούρα τι λες θα ταιριάξει
Και βεβαια θα ταιριάζει. Γιατι όχι!
ΔιαγραφήΚαλη σου μερα
Α.
Καλησπερα!!!! Μου αρεσε πολυ η συνταγη και οντως γευστικα ηταν παρα πολυ ωραια , αλλα οπως ανεφεραν κι αλλοι η κρεμα δε σταθεροποιηθηκε οπως περιμενα....την αφησα στο ψυγειο ενα 24ωρο και ουτε καν κρυωσε...μηπως θελει καταψυξη....να σημειωσω οτι τη χτυπησα ελεγχομενα...μεχρι να πηξει ελαφρως...εγινε κατι λαθος?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΞΑΙΣΙΑ !!!!! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΡΕΛΑ !!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανέμορφη εμφανησιακά και σιγουρα η γεύση της θα είναι ξεχωριστή. Θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα αυγά;
ΑπάντησηΔιαγραφήK εμένα τελείως υγρή η κρέμα..κάτι δεν γίνεται σωστά μάλλον. Τα υλικά είναι σίγουρα γραμμένα όλα? Τι μπορει να φταίει?
ΑπάντησηΔιαγραφή