Καθιερώστε την γιατί πραγματικά της αξίζει!!!
Υλικά
για τη ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή (9 γρ.)
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
αλεύρι όσο πάρει(περίπου 350-400 γρ.)
για τη γέμιση
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
4-5 πιπεριές κέρατο σε ροδέλες ή πολύχρωμες σε στικάκια
1 κουτί μανιτάρια(προαιρετικά)
1/2 από ένα κουτί κον κασέ(ψιλοκομμένο ντοματάκι)
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ελιές σε φετάκια
φέτα νηστίσιμη
κίτρινο τυρί νηστίσιμο τριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το χλιαρό νερό.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με μια χούφτα αλεύρι,το αλάτι και τη ζάχαρη.
Τα αδειάζουμε στο μπολ με το νερό.Προσθέτουμε και όσο αλεύρι ακόμη
χρειάζεται, ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε ένα απαλό ζυμαράκι που δεν κολλάει.
Το βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ και το αφήνουμε σκεπασμένο,
μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί.
Προσθέτουμε τις πιπεριές που προτιμάμε και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
Στο στάδιο αυτό προσθέτουμε και τα μανιτάρια αν χρησιμοποιήσουμε.
Αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για ένα δεκάλεπτο περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κον κασέ,τη ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι και
ρίγανη και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά να μαλακώσουν.
Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο,το απλώνουμε σε ελφρώς λαδωμένο ταψάκι
με διάμετρο 35 εκ..Ανασηκώνουμε την άκρη του ζυμαριού περίπου 1 με 1,5 εκ.
Αραδιάσουμε στην άκρη και γύρω γύρω τις ελιές.
Στη ζύμη απλώνουμε το μισό από το μείγμα της πιπεριάς.
Γυρίζουμε την άκρη του ζυμαριού που είχαμε σηκώσει και καλύπτουμε
τις ελιές.Τρίβουμε με το χέρι μας τη φέτα πάνω από το μείγμα της πιπεριάς.
Απλώνουμε πάνω από τη φέτα και το υπόλοιπο μείγμα πιπεριάς και
πασπαλίζουμε με το νηστίσιμο κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C
με αντιστάσεις πάνω κάτω στη 2η από κάτω θέση,για περίπου μισή ώρα.
Σημ:Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και λίγη γλυκιά
πάπρικα,ενώ αν μας αρέσει λεπτή η βάση της ζύμης μπορούμε να ψήσουμε
την πίτσα σε ταψί με διάμετρο 40 εκ.,όπως έχω κάνει εγώ εδώ.
Αν ο φούρνος μας δεν είναι αρκετά δυνατός από κάτω,βάζουμε το ταψί
στον πάτο για ένα τέταρτο και το μεταφέρουμε στη μεσαία θέση για τον
υπόλοιπο χρόνο ψησίματος.
Άκρως μεσογειακή και μυρωδάτη τούτη η πίτσα σας Έλσα και Αλεξάνδρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ζύμη!!! και μ'αρέσει και η γέμιση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπραγματικα καταπληκτικη
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΑ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΧθες βράδυ εφτιαξα 2 ταψια απο αυτη την υπεροχη πιτσα...εννοείται δεν περίσσεψε τιποτα...αυτη ειναι η συνταγη μου απο δω κ περα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧθες βράδυ εφτιαξα 2 ταψια απο αυτη την υπεροχη πιτσα...εννοείται δεν περίσσεψε τιποτα...αυτη ειναι η συνταγη μου απο δω κ περα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή