Σαν πίτσα!!
Υλικά
800 γρ. χοιρινά σνίτσελ
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
μουστάρδα
σκόνη σκόρδου
αλεύρι
πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
1 κούπα κον κασέ και χυμό ντομάτας μισό μισό
κίτρινα πικάντικα τυριά τριμμένα ή φέτες gouda
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σνίτσελ.Τα πασπαλίζουμε
με αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,σκόνη σκόρδου και μουστάρδα.
Ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά παντού.
Τα αλευρώνουμε και τα αραδιάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.
Στην κούπα με την ντομάτα(κον κασέ και χυμό) βάζουμε αλάτι,πιπέρι,
λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε όλη τη σάλτσα πάνω στα σνίτσελ.
Βάζουμε μερικές ροδέλες πιπεριάς πάνω στο κάθε κομμάτι κρέατος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 25 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε το τυρί.
Σβήνουμε και βάζουμε μέσα το ταψί,αφήνοντας να λιώσει το τυρί με τη
ζέστη του φούρνου.Σερβίρονται ζεστά και φρεσκοψημένα.
Συνταγή της φίλης μου Έλσας.
¨Οχι ρε να πάρει! Σήμερα έκανα σνίτσελ και δεν το πήρα είδηση! Θεϊκά!
ΑπάντησηΔιαγραφήkathy by anthomeli
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ ΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΚΑΝΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΜΩΣ.ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΛΕΥΡΩΣΑ.ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΟΝΚΑΣΕ,ΑΝΑΚΑΤΕΨΑ 2 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΚΕΤΣΑΠ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΛΑΧΣΙΣΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ.
ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΤΑ 25 ΛΕΠΤΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΠΑΧΟΥΣ ΣΝΙΤΣΕΛ.ΣΤΑ 25 ΛΕΠΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΩΜΑ.ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΕΜΑΤΑ 45 ΛΕΠΤΑ.
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ,ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ.
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!
ΜΑΡΙΑ Β.
Καλή σου μέρα Μαράκι μου!
ΔιαγραφήΧαίρομαιπολύ που βρήκες ενδιαφέρουσα τη συνταγή!
Είναι πραγματικά μια νόστιμη παραλλαγή για να ξεφύγουμε λίγο από τα κλασικά!
Μαρία μου,σχετικά με το χρόνο ψησίματος,προφανώς τα σνίτσελ σου ήταν λίγο πιο χοντρά από τα δικά μου.
Εμένα τα σνίτσελ που αγοράζω είναι πολύ λεπτά
(ζητάω από τον κρεοπόλη να τα περάσει από το μηχάνιμα)οπότε τα 25 λεπτά μου είναι ακριβώς!
Αυτό πρέπει να το δει κανείς και μόνος του βέβαια γιατί είναι και θέμα φούρνου κάποιες φορές!!
Για τα υγρά που λες Μαρία,φταίει το ότι δεν έβαλες το αλεύρι.
Επίσης αν κατάλαβα καλά λες ότι έβαλες τριμμένη πιπεριά, στο μούλτι φαντάζομαι,είναι καλύτερα να βάλεις την πιπεριά σε κρίκους, γιατί αλλοιώς βγάζεις περισσότερο νεράκι!
Αυτά από μένα,όσο μπορώ να βοηθήσω....
Εύχομαι την επόμενη φορά,αν τα ξαναδοκιμάσεις να σου γίνουν πολύ καλύτερα...
Φιλάκια πολλά,
Αλεξ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΔιαγραφήΑΣΧΕΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ,ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ ,ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΙ ΑΛΛΟΤΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΕΪΚ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΦΙΛΙΑ!!!!
ΜΑΡΙΑ Β.
Να'σαι καλά Μαρία μου.
ΔιαγραφήΝα σου πω ακόμη ότι μπορεις να πανάρεις τα σνίτσελ και με τον κλασικό τρόπο αν θες,δηλαδή αλεύρι,αβγό,φρυγανιά και να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα.
Αν το κάνεις ακριβώς όπως το δείχνω εδώ,φρόντησε η σαλτσούλα να πάει παντού πάνω στο σνίτσελ για να μην σου μείνει αλεύρι μετά το μαγείρεμα(δεν είναι όμορφο)
Αυτά τα λίγα από μένα για σήμερα.
Περιμένω εντυπώσεις όταν τα δοκιμάσεις ξανά...
Υ.Γ.Χαίρομαι που φτιάχνεις κι εσύ Μαρία μου το ίδιο κεκάκι.
Κι εγώ συμφωνώ ότι,ναι,ίσως είναι το καλύτερο από τα νηστίσιμα κέικ.
Καλή συνέχεια,
πολλά φιλιά από μένα,
Αλεξάνδρα
καλημερα
ΑπάντησηΔιαγραφήη συνταγη με φρεσκια ντοματα γινεται ΄?
Θα πρεπει να εχεις αφαιρέσει πολύ καλά τα υγρα της ντομάτας γιατί θα σου "νοτίσει" το σνιτσελ διαφορετικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία να το δοκιμάσεις.
Α.