Υλικά
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
8 αβγά
150 ml.γάλα
150 γρ. ινδοκάρυδο
300 γρ. αλεύρι
30 γρ. baking powder
για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
700 ml. νερό
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα για άλλα 10 λεπτά να αφρατέψει.
Ρίχνουμε ένα ένα τ’ αβγά συνεχίζοντας να χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε στο μείγμα το γάλα και χτυπάμε πάλι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ινδοκάρυδο και το baking.
Ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι σε αυτό του μίξερ.
Χτυπάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα ακόμη με το μίξερ στην πολύ
χαμηλή ταχύτητα,ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα και με
κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 32 εκ. αδειάζουμε το μείγμα και το
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα
στην επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά (μετράμε
από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).
Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο και να κρυώσει εντελώς.
Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με ινδοκάρυδο,σαντιγί ή παγωτό βανίλια.
Συνταγή από φυλλάδιο εταιρίας αλεύρων.
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012
Ινδοκάρυδο
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Υπέροχο γλυκό. Αν το σερβίρεις και με παγωτό τέλειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή