Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό

Θα περάσετε…ζάχαρη!!

DSC_0123 

Υλικά
για περίπου 10-12 μερίδες

1 με 1 1/2 πακέτο ΠΤΙ ΜΠΕΡ

1/2 κούπας νερό
6 κ.σ. κακάο
150 γρ. κουβερτούρα
3/4 κούπας άχνη και 2 κ.σ. για τη σαντιγί
250 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα γάλα
1-2 κ.γ. κονιάκ
2 κούπες φυτική κρέμα γάλακτος

σοκολάτα τριμμένη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι πάνω σε σιγανή φωτιά διαλύουμε το νερό,το κακάο,
τη σοκολάτα και τη ζάχαρη.

DSC_0080       

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Κρατάμε χωριστά 1/4 κούπας από τη σος που φτιάξαμε.

DSC_0082

Ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ και βουτώντας μέσα τα μπισκότα
μας στρώνουμε τον πάτο ενός μέτριου μακρόστενου Pyrex.

DSC_0089

Περιχύνουμε με το μισό μείγμα της σοκολάτας.

DSC_0098

Επαναλαμβάνουμε στρώνοντας άλλη μια στρώση με μπισκότα
βουτηγμένα στο μείγμα κονιάκ-γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη
σοκολάτα.

DSC_0094

DSC_0102

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τις 2κ.σ. άχνη και το
1/4 του μείγματος σοκολάτας που έχουμε κρατήσει,μέχρι να γίνει σαντιγί.

DSC_0100

Στρώνουμε τη σαντιγί στην επιφάνεια του γλυκού και πασπαλίζουμε
με τριμμένη σοκολάτα.

DSC_0106


Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ακόμη καλύτερα
όλο το βράδυ.

DSC_0121 

Σερβίρουμε σε κομμάτια.

DSC_0130

ΠΗΓΗ: Real Food.

11 σχόλια:

  1. Υπέροχη παρουσίαση Αλεξάνδρα μου..για ακόμα μια φορά μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλεια συνταγή θα την δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καλό και νόστιμο γλυκάκι φαίνεται Αλεξάνδρα μου! Τέλειο για τον καφέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Το έκανα το πρωι και περιμένω να πάω στο σπίτι το απόγευμα να το δοκιμάσω!μιαμ!μιαμ!!

      Διαγραφή
  5. εφτιαξα το γλυκο χθες και δυστυχως δε πετυχε. η σαντιγυ δεν επηζε, ηταν πολυ ρευστη καθως και η κρεμα πανω απο τα μπισκοτα. δυστυχως το πεταξα και στεναχωρηθηκα γιατι ολα τα γλυκα που εχω φτιαξει απο το site εδω μου εχουν γινει πολυ ωραια :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γεωργία μου.
      Στεναχωριέμαι πραγματικά μ'αυτά που διαβάζω.

      Υπάρχει σίγουρα πάντως εξήγηση.
      Προφανώς παραχτύπησες τη σαντιγί με αποτέλεσμα να"κόψει"και γι'αυτό δεν έπηζε στη συνέχεια.
      Η κρέμα είναι αρκετά "σταθερή" από την ώρα που την απλώνουμε,απλά όσο μένει πήζει περισσότερο εξαιτίας της σοκολάτας η οποία όσο κρυώνει σφήγει.

      Η σος της σοκολάτς που βάζεις στα μπισκότα σαν κάλυψει σταθεροποιήται και αυτή όσο περνάει η ώρα αν και είναι ρευστεί στην αρχή.
      Μήπως να το δοκιμάσεις ξανά;
      Δεν ξέρεις τι χάνεις!
      Είναι πεντανόστιμο γλυκό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!
      Δεν σου κρύβω ότι είναι ένα γλυκό που για κάποιους έχει γίνει καθημερινή συνήθεια,όπως μου γράφουν!!!!
      Μάλιστα τροποποιήσαμε το μείγμα του γάλακτος για να το κάνουμε νηστίσιμο για την περίοδο της νηστείας.Τι να σου πω άλλο;

      Θα περιμένω νέα σου πάντως αν κάποια στιγμή θελήσεις να μπεις στον κόπο να το ξαναδοκιμάσεις...

      Σου εύχομαι κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνεις!!
      Πάντα φιλικά
      Αλεξ.

      Υ.Γ.Χίλια συγγνώμη που άργησα να σου απαντήσω...δουλειές...Καταλαβαίνεις!!!

      Διαγραφή
    2. μπορώ να κάνω τη συνταγή για την σαντυγί με κρεμα γάλακτος ζωική;δε θα βγει ωραίο;δε μου αρέσει η φυτική κρέμα γάλακτος!!!!!

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα,
      και βέβαια μπορεις να φτιάξεις το γλυκό και με
      κρέμα γάλακτος ζωικής προέλευσης κανένα πρόβλημα!!

      ΚΑλή επιτυχία από μένα,
      φιλικά,
      Α.

      Διαγραφή
    4. τελικά το έφτιαξα εχθές και ξεχασα να βουτήξω τα μπισκώτα στο γάλα με το κονιακ και η σαντιγή μου βγήκε πολύ ρευστή.Σημερα το δοκιμάσαμε και πράγματι ειναι πολύ ωραίο γλυκάκι.Την επόμενη φορά θα χτυπήσω τη κρέμα γάλακτος μόνη της και μετά θα ριξω τη σος γιατι νομίζω πως γι αυτο δεν επηξε παντος ειναι ωραίο γλυκό!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΕΕΕ!!!!

      Διαγραφή
  6. Αντί για γάλα τι μπορω να βάλω για να βρίσκω τα μπισκότα;; Τέλειο γλυκό αλλα θέλω να το κάνω νηστισιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...