Θα περάσετε…ζάχαρη!!
Υλικά
για περίπου 10-12 μερίδες
1 με 1 1/2 πακέτο ΠΤΙ ΜΠΕΡ
1/2 κούπας νερό
6 κ.σ. κακάο
150 γρ. κουβερτούρα
3/4 κούπας άχνη και 2 κ.σ. για τη σαντιγί
250 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα γάλα
1-2 κ.γ. κονιάκ
2 κούπες φυτική κρέμα γάλακτος
σοκολάτα τριμμένη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι πάνω σε σιγανή φωτιά διαλύουμε το νερό,το κακάο,
τη σοκολάτα και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Κρατάμε χωριστά 1/4 κούπας από τη σος που φτιάξαμε.
Ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ και βουτώντας μέσα τα μπισκότα
μας στρώνουμε τον πάτο ενός μέτριου μακρόστενου Pyrex.
Περιχύνουμε με το μισό μείγμα της σοκολάτας.
Επαναλαμβάνουμε στρώνοντας άλλη μια στρώση με μπισκότα
βουτηγμένα στο μείγμα κονιάκ-γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη
σοκολάτα.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τις 2κ.σ. άχνη και το
1/4 του μείγματος σοκολάτας που έχουμε κρατήσει,μέχρι να γίνει σαντιγί.
Στρώνουμε τη σαντιγί στην επιφάνεια του γλυκού και πασπαλίζουμε
με τριμμένη σοκολάτα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ακόμη καλύτερα
όλο το βράδυ.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.
ΠΗΓΗ: Real Food.
Υπέροχη παρουσίαση Αλεξάνδρα μου..για ακόμα μια φορά μπράβο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλεια συνταγή θα την δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλό και νόστιμο γλυκάκι φαίνεται Αλεξάνδρα μου! Τέλειο για τον καφέ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελειο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έκανα το πρωι και περιμένω να πάω στο σπίτι το απόγευμα να το δοκιμάσω!μιαμ!μιαμ!!
Διαγραφήεφτιαξα το γλυκο χθες και δυστυχως δε πετυχε. η σαντιγυ δεν επηζε, ηταν πολυ ρευστη καθως και η κρεμα πανω απο τα μπισκοτα. δυστυχως το πεταξα και στεναχωρηθηκα γιατι ολα τα γλυκα που εχω φτιαξει απο το site εδω μου εχουν γινει πολυ ωραια :-(
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Γεωργία μου.
ΔιαγραφήΣτεναχωριέμαι πραγματικά μ'αυτά που διαβάζω.
Υπάρχει σίγουρα πάντως εξήγηση.
Προφανώς παραχτύπησες τη σαντιγί με αποτέλεσμα να"κόψει"και γι'αυτό δεν έπηζε στη συνέχεια.
Η κρέμα είναι αρκετά "σταθερή" από την ώρα που την απλώνουμε,απλά όσο μένει πήζει περισσότερο εξαιτίας της σοκολάτας η οποία όσο κρυώνει σφήγει.
Η σος της σοκολάτς που βάζεις στα μπισκότα σαν κάλυψει σταθεροποιήται και αυτή όσο περνάει η ώρα αν και είναι ρευστεί στην αρχή.
Μήπως να το δοκιμάσεις ξανά;
Δεν ξέρεις τι χάνεις!
Είναι πεντανόστιμο γλυκό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!
Δεν σου κρύβω ότι είναι ένα γλυκό που για κάποιους έχει γίνει καθημερινή συνήθεια,όπως μου γράφουν!!!!
Μάλιστα τροποποιήσαμε το μείγμα του γάλακτος για να το κάνουμε νηστίσιμο για την περίοδο της νηστείας.Τι να σου πω άλλο;
Θα περιμένω νέα σου πάντως αν κάποια στιγμή θελήσεις να μπεις στον κόπο να το ξαναδοκιμάσεις...
Σου εύχομαι κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνεις!!
Πάντα φιλικά
Αλεξ.
Υ.Γ.Χίλια συγγνώμη που άργησα να σου απαντήσω...δουλειές...Καταλαβαίνεις!!!
μπορώ να κάνω τη συνταγή για την σαντυγί με κρεμα γάλακτος ζωική;δε θα βγει ωραίο;δε μου αρέσει η φυτική κρέμα γάλακτος!!!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα,
Διαγραφήκαι βέβαια μπορεις να φτιάξεις το γλυκό και με
κρέμα γάλακτος ζωικής προέλευσης κανένα πρόβλημα!!
ΚΑλή επιτυχία από μένα,
φιλικά,
Α.
τελικά το έφτιαξα εχθές και ξεχασα να βουτήξω τα μπισκώτα στο γάλα με το κονιακ και η σαντιγή μου βγήκε πολύ ρευστή.Σημερα το δοκιμάσαμε και πράγματι ειναι πολύ ωραίο γλυκάκι.Την επόμενη φορά θα χτυπήσω τη κρέμα γάλακτος μόνη της και μετά θα ριξω τη σος γιατι νομίζω πως γι αυτο δεν επηξε παντος ειναι ωραίο γλυκό!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΕΕΕ!!!!
ΔιαγραφήΑντί για γάλα τι μπορω να βάλω για να βρίσκω τα μπισκότα;; Τέλειο γλυκό αλλα θέλω να το κάνω νηστισιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφή