Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κ.σ. baking powder
1 μεγάλο αβγό χτυπημένο για λίγο με το πιρούνι
125 ml γάλα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι κομμένο σε καρέ (περίπου 160 γρ.)
5 λιαστές ντομάτες σε λάδι (όχι πολυστραγγισμένες,να έχουν το λαδάκι τους) και κομμένες σε λεπτά κομματάκια
2 κ.σ. λάδι από το βαζάκι με τις λιαστές
3 κ.σ. ηλιόσπορους
1 κ.σ. σάλτσα πέστο (από βαζάκι ή σπιτική)
75 γρ. παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder.
Βάζουμε σε τηγάνι τις 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κολοκυθάκι
για 5 λεπτά.Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε στο αλεύρι,το γάλα,το αβγό,τις 2 κ.σ. λάδι από τις λιαστές,
το πέστο,τα σπόρια,τις ψιλοκομμένες ντομάτες,το τριμμένο τυρί και το κολοκυθάκι
με το λαδάκι μέσα στο οποίο το σοτάραμε.Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
ίσα να ενωθούν τα υλικά.
Ετοιμάζουμε 9 θήκες για muffins και μοιράζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 25 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Σερβίρουμε τα muffins φρεσκοψημένα!
Συνταγή από τη φίλη μου Άννα-Μαρία.
Είναι όντως πολύ νόστιμα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έχω κάνει και με άρεσαν πάρα πολύ!!!
Τα πιο ωραία μαφινς κολοκυθιού!!!