Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Γλυκό ψυγείου με ζελέ και ΠΤΙ ΜΠΕΡ

Όχι απλά άλλο ένα κομμάτι γλυκό…
ΚΟΜΜΑΤΟΣ!!!

DSC_0013

Υλικά
2 φακελάκια φρουί ζελέ με γεύση ανανά
2 ποτήρια ζεστό νερό
2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
2 κούπες κρύο νερό (μετράμε όσο είναι το σιρόπι της κομπόστας και συμπληρώνουμε με κρύο νερό)
1 κομπόστα ανανά
μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ διαλύουμε το ζελέ και τη ζάχαρη με τις 2 κούπες ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το ζελέ και προσθέτουμε τις 2 κούπες
κρύο νερό και σιρόπι μετρημένα μαζί.

DSC_0001

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι PYREX με διαστάσεις 26x18 εκ..
Κόβουμε τις φέτες του ανανά σε κομμάτια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο
ταψάκι.

DSC_0003

Τέλος,καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με ΠΤΙ ΜΠΕΡ.
Βάζουμε το γλυκό με προσοχή στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεί
και να στερεοποιηθεί πολύ καλά,καλύτερα όλο το βράδυ.

 
DSC_0005

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο όταν είναι έτοιμο και βυθίζουμε
για πολύ λίγο το ταψί μας μέσα σε μεγαλύτερο,στο οποίο έχουμε
προσθέσει ζεστό νερό.

DSC_0006

Αναποδογυρίζουμε αμέσως και με προσοχή σε μεγάλη πιατέλα.

DSC_0030
 
Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

DSC_0019 

ΣΗΜ:Δε χρειάζεται να περιμένουμε το μείγμα μας να μισοπήξει για να
βάλουμε πάνω τα μπισκότα.
Ακολουθήστε τη διαδικασία ακριβώς όπως την περιγράφω.
Αν θέλουμε,μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό χρησιμοποιώντας
άλλες γεύσεις φρουί ζελέ και φυσικά αντίστοιχα φρούτα.

DSC_0017 

1 σχόλιο:

  1. Eκπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!
    Τρώγεται με τα μανίας!!!
    Αλεξάνδρα μου,κι εγώ δεν πρόλαβα να το αναποδογυρίσω στην πιατέλα,γιατί είχε....εξαφανιστεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...