Θέλει και η πατάτα την …πίτα της!
Υλικά
5-6 πίτες για σουβλάκι σπιτικές ή έτοιμες
1 κ.γ. καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε φέτες για τηγάνι
1 μέτριο κρεμμύδι
τυρί φέτα σε μακρόστενα κομμάτια
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
κέτσαπ,μουστάρδα
Εκτέλεση
Σε μπολ κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.Ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη και
αφήνουμε στην άκρη.
Αν οι πίτες μας είναι έτοιμες από την κατάψυξη,τις περνάμε στα πολύ γρήγορα
κάτω από τρεχούμενο νερό και τις βάζουμε όρθιες να στραγγίσουν.
Βάζουμε σε τηγάνι να ζεσταθεί καλά,την 1 κ.γ. λάδι που αναλογεί στην
κάθε πίτα και τις περνάμε μία-μία από το τηγάνι να πάρουν χρώμα.
Τις αφήνουμε στην άκρη.
Τηγανίζουμε την πατάτα.Βγάζουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε με
ρίγανη και αλάτι.
Σε πιάτο βάζουμε μία-μία τις πίτες και γεμίζουμε με πατάτες,κέτσαπ,μουστάρδα,
λίγες φέτες από το κρεμμύδι και ένα μπαστουνάκι τυρί φέτα.
Τυλίγουμε και σεβίρουμε αμέσως!
ΣΗΜ:Αν θέλουμε,δεν τηγανίζουμε τις πατάτες αλλά τις φτιάχνουμε
σαν τηγανητές στο φούρνο όπως έχω κάνει εγώ εδώ.
Επίσης παραλείπωντας τη φέτα οι πίτες μας γίνονται νηστήσιμες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου