Print Friendly and PDF

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ρολάκια σφολιάτας με φρέσκα σύκα

Η γλύκα του καλοκαιριού σε ένα ρολάκι!

DSC_0033

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
ελάχιστη μαργαρίνη soft (πολύ μαλακιά)
καστανή ζάχαρη
κανέλα
8 με 10  σύκα,ανάλογα με το μέγεθος,καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
αμύγδαλα χονδροαλεσμένα

Εκτέλεση
Ανοίγουμε μπροστά μας από τη μακριά πλευρά το φύλλο της σφολιάτας.
Με πινελάκια απλώνουμε απ’ άκρη σ’ άκρη λίγη μαργαρίνη.

DSC_0017

Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη να πάει παντού.
Ρίχνουμε λίγη κανέλα εδώ κι εκεί.
Αραδιάζουμε τα σύκα στην επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε
με τα χονδροτριμμένα αμύγδαλα.

DSC_0018

Τυλίγουμε σε ρολό από τη στενή πλευρά.

DSC_0019

Κόβουμε το ρολό με μαχαίρι στη μέση και μετά το κάθε μισό σε 5 κομμάτια.

DSC_0020

Βάζουμε με την κομμένη όψη πάνω κάτω σε ταψί και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω περίπου 20-30 λεπτά.

DSC_0021

Σερβίρονται χλιαρά και φρεσκοψημένα.

DSC_0048

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...