Print Friendly and PDF

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Muffins μελιτζάνας

Πρωταγωνιστεί και εντυπωσιάζει!
Η μελιτζάνα σε ένα ρόλο έκπληξη που κλέβει
την παράσταση και δίνει τροφή για θετικές
κριτικές ακόμη και στους πιο δύσκολους!!!


DSC_0027

 

Υλικά
για 12 κομμάτια
200 γρ. αλεύρι ανακατεμένο με
2 κ.γ. baking powder
3 αβγά
100 γρ. γάλα
70 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
50 γρ. γραβιέρα
180 γρ. μελιτζάνα με τη φλούδα κομμένη σε κυβάκια
3/4 κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη μελιτζάνα
λίγη ρίγανη
αλάτι
3 κ.σ.λάδι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες
να μαλακώσουν ελαφρά.

DSC_0006

Αποσύρουμε από τη φωτιά,αλατίζουμε να νοστιμίσουν και τις πασπαλίζουμε
με λίγη ρίγανη.

DSC_0010

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το μείγμα αλεύρι-baking
και ανακατεύουμε.

DSC_0007

DSC_0008

Προσθέτουμε τη μελιτζάνα.Ανακατεύουμε ελαφρά.

DSC_0011

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα με υποδοχές για 12 muffins.

DSC_0012

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να
πάρουν όμορφο χρώμα.

DSC_0014

Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

DSC_0001

Τη συνταγή δημιούργησε η φίλη μου Νόπη.

2 σχόλια:

  1. χμμμ να μια ενδιαφέρουσα και διαφορετική πρόταση για μελιτζάνα...Μπράβο σε σένα και στη φίλη σου τη Νόπη που τη μοιραστήκατε μαζί μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά , ΔΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ...!!! Λίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...