Εξαιρετικό γλύκισμα!!
Υλικά
10 φύλλα κρούστας
6 αβγά χωρισμένα
120 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. baking powder
1-2 βανίλιες
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 1/2 κούπας ηλιέλαιο
2 κούπες καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη βανίλια,το baking,
τη μαρέγκα
και τέλος το λάδι ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Απλώνουμε στον πάγκο μας τα φύλλα και με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη
από την κρέμα.
Σουρώνουμε και βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Όση από τη γέμιση περισσέψει την αδειάζουμε από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα
στην επιφάνεια.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι .
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά,μετρώντας από τη στιγμή που
αρχίζει ο βρασμός.
Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το γλυκό μόνο με 1 1/2 κούπα
από τα καρύδια.Τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιούμε για να το στολίσουμε
κατά το σερβίρισμα.
Συνταγή από το μπουκιά και συχώριο.
Πολύ πρωτότυπο γλυκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήBravo Alexandra...kali syntagh ke poli oraises photographies.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια...πεντανοστιμη , γρήγορη, εξαιρετική..!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, μπράβο,μπράβο..!!!!
σ' ευχαριστούμε πολύ για τις πεντανοστιμες συνταγές σου ...!
Χίλια μπραβο Αλεξανδρα.....Εχουν ξετρελαθεί ολοι και βγηκα ασπροπροσωπη στο πρωτοχρωνιατικο τραπεζι..Πεντανοστιμο γλυκο και ευκολο.Οσο "στεκετε" τοσο πιο νόστιμο γινεται γιατι ρουφα σιροπι και μασλακωνουν τα φυλλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσε που βγαινουν παρα πολλα κομματια ....
Να 'σαι καλα και να εχεις μια καλη και...νοστιμοτατη χρονια..!