Η καλύτερη ever!!!
Υλικά
375 ml.κρέμα γάλακτος
1/3 κούπας γάλα
250 γρ. λευκή σοκολάτα ή λευκή και γάλακτος
2 βανίλιες
3 αβγά χωρισμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα(λευκή ή γάλακτος ή και τα 2 όπως
έχω κάνει εγώ εδώ) μαζί με το γάλα.
Όταν λιώσει η σοκολάτα,αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά,αφού
προσθέσουμε πρώτα μέσα τη βανίλια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί.
Στην χλιαρή σοκολάτα προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και
ανακατεύουμε.
Ενώνουμε στο μείγμα τη σαντιγί και τη μαρέγκα.
Μοιράζουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Σλουρππ!!! Αυτό μόνο! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφή..οι φωτογραφίες υπέροχες!
ΑπάντησηΔιαγραφή..Και οι συνταγές πάντα πετυχιμένες!
ΔιαγραφήΑλεξάνδρα επειδή μου αρέσουν οι μους ήθελα να ρωτήσω,το γάλα που γράφεις στα υλικά πότε το βάζουμε,πόσα περιπου μπωλ βγαίνουν κ αν βάλω μόνο σοκολάτα γάλακτος το χρώμα της είναι καφετί;Σ΄ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΖωή,καλησπέρα.
ΔιαγραφήΕχεις δίκιο για το γάλα μόλις το διόρθωσα,
αν και φαίνεται από τη φωτό ότι το βάζουμε
μαζί με τη σοκολάτα στο μπεν μαρί.
Η συνταγή δίνει 6 μεγάλα μπολ,
σαν αυτά στη φωτογραφία
και είναι μακράν η ωραιότερη μους
που έχω φάει μέχρι αυτή τη στιγμή!!!
Αν βάλεις μόνο σοκολάτα γάλακτος,ναι,θα σου βγει καφέ,
αν θες όμως τη γνώμη μου κάν'την με λευκή μόνο γίνεται πανέμορφη!!
Θα περιμένω αν τη δοκιμάσεις να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου....
Φιλάκια πολλά
Α.
με τα αψητα αυγα τι κανουμε;;; υπεροχη σελιδα, μολις σε ανακαλυψα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι από μένα.
ΔιαγραφήΑν προσθέσεις τους κρόκους στο μείγμα,όσο είναι ακόμη ζεστό,ανακατεύοντας γρήγορα δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τ'αβγά!
Χαίρομαι που σου αρέσει η σελίδα μου, καλή συνέχεια,
Α.