Αφρός με ονοματεπώνυμο!!!
Υλικά
για το κέικ
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπας κακάο
3/4 κούπας μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
5 μεγάλα αβγά
1/2 κούπας γάλα
1/4 κ.γ. σόδα
1-2 βανίλιες
για το γαρνίρισμα και τη γέμιση
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 κονσέρβα 800 γρ. βύσσινο ή κεράσι
καρουλάκια ή κομμάτια σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το κέικ στο μπολ του μίξερ και
χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά.
Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος σε βουτυρωμένη φόρμα με
διάμετρο 25 εκ..
Στραγγίζουμε από την κομπόστα μας 20 κεράσια ή βύσσινα και μοιράζουμε
τα μισά πάνω από το μείγμα αφού τα αλευρώσουμε πρώτα με λίγο αλεύρι.
Αδειάζουμε και το υπόλοιπο μείγμα στη φόρμα και μοιράζουμε επάνω
τα υπόλοιπα 10 φρούτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 50-55 λεπτά,ανάλογα πάντα με το φούρνο.
Δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι.
Αν βγει καθαρό βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί
για 10 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στο κέικ.
Κόβουμε κομμάτια σοκολάτας ή φτιάχνουμε καρουλάκια και ρίχνουμε
από πάνω.
ΣΗΜ:Με την κομπόστα,αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε σάλτσα
και αφού γαρνίρουμε το κέικ με τη σαντιγί να μοιράσουμε τη σάλτσα
από πάνω και να στολίσουμε με τη σοκολάτα.
Μπορούμε ακόμη να χωρίσουμε το κέικ οριζόντια στα 2 και να
ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία μοιράζοντας τα υλικά.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα κεράσι θα χρειαστούμε:
1 κομπόστα των 800 γρ.
2 κουταλιές κόρν φλάουρ
μισή κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές κονιάκ
Στραγγίζουμε τα φρούτα από την κομπόστα και βάζουμε το ζουμί μέσα σε
μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα επόμενα δύο υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα φρούτα που είχαμε αφαιρέσει
και τις δύο κουταλιές κονιάκ.
Συνταγή της κ. Αλεξιάδου.
ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι βλέπουν τα μάτια μου!!!!!!!!!
καλησπερα αλεξαντρα..σε παρακολουθω απο τοτε που ησασταν με την μαραγαριτα στο αλλο blog...ολα σου ειναι τελεια! εχω δοκιμασει πολλες συνταγες σου και οι περισσοτερες μου βγαινουν παραπανω απο τελειες...οι φωτογραφιεσ δε και το στησιμο τι να πω? μπραβο σου...καλη συνεχεια..ασπα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,Ασπα!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που είσαι"παλιά γνώριμη" και εξακολουθείς να με παρακολουθείς!
Ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μου γράφεις και φυσικά για τις ευχές σου.
Να'σαι πάντα καλά!!!
Αλεξ.
αλεξανδρα τι ωραιο κεικ που ειναι αυτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ηθελα να αναρτησεις καποια στιγμη κεικ με σιμιγδαλι αν εχεις συνταγη!ευχαριστω πολυ και καλη συνεχεια στις δημιουργιες σου!
καίτη.
Καλημέρα Καίτη μου.
ΔιαγραφήΝα είσαι σίγουρη πως όταν βρω κάτι που πραγματικά αξίζει θα το κάνω!!!
Καλή συνέχεια,
Α.