SUPER!!!
Υλικά
για τη βάση
1 1/2 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
1/3 κούπας ηλιέλαιο(ίσως και λίγο παραπάνω,αν δούμε ότι το μπισκότο δε γίνεται συμπαγές)
1/4 κούπας ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
για την κρέμα
2/3 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας κορν φλάουρ
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κούπας χυμό λεμόνι
1 1/2 κούπας νερό
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κούπες φυτική κρέμα
σάλτσα κεράσι για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε
και πατάμε με το χέρι να στρώσουν στον πάτο μιας κουμπωτής φόρμας
με διάμετρο 26 εκ.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για την κρέμα της τάρτας,εκτός
από τη φυτική κρέμα.
Ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά,μέχρι να γίνει διαυγής και να πήξει.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε σαντιγί και την ενώνουμε με την κρύα
κρέμα λεμονιού ανακατεύοντας απαλά.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεί και να σφίξει.
Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα κεράσι.
Βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Αν θέλουμε,πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο καβουρδισμένο.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα κεράσι θα χρειαστούμε:
1 κομπόστα των 800 γρ.
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
Στραγγίζουμε τα φρούτα από την κομπόστα και βάζουμε το ζουμί μέσα
σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα επόμενα δύο υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα φρούτα που είχαμε αφαιρέσει
και τις δύο κουταλιές κονιάκ.
Συνταγή της Β.Αλεξιάδου.
αγαπαω την ταρτα λεμονι , αγαπω και τα κερασια!οι φωτογραφιες εξαιρετικες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη και πολύ εμφανίσιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται εξαιρετική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν λέμε φυτική κρέμα, εννοούμε κάτι σαν Κρε-Τορρέ;
Γεια σου Γιάννη!
ΔιαγραφήΝαι,KRE TORRE ή όποια άλλη φυτική σαντιγί θέλει κανείς να βάλει.
Κανένα πρόβλημα.
Καλή σου μέρα,
Α.
Μου αρέσει πάρα πολύ η τάρτα λεμόνι και ο συνδυασμός με το κεράσι έχει ενδιαφέρον!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορούμε να βάλουμε και μαρμελάδα αντί για σάλτσα κεράσι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί όχι!
ΔιαγραφήΜια χαρά και η μαρμελάδα!
Καλό απόγευμα,
Α.
Geia sou Alexandra mou :)
ΑπάντησηΔιαγραφήpolu wraia h syntagi sou! skeftomai na tin kanw avrio alla epeidi den eimai latris tou hlielaiou 8a mporousa nomizeis na xrisimopoihsw bitam kai na tin psisw ligo tin basi opws kanoume se merikes syntages gia cheesecake?
Se eyxaristw polu!
Και βέβαια καλήμου μπορεις να το κάνεις.
ΔιαγραφήΔεν θα εχεις κανένα πρόβλημα πίστεψε με!!!
Καλή επιτυχία θα περιμένω τις εντυπώσεις σου...
Καλό Σ/Κ από μένα,
Α.
Αλεξάνδρα καλησπέρα ήθελα να σε ρωτήσω αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη σάλτσα σε τούρτα ανακατεμένη με κρέμα ζαχαροπλαστικής ή να τη απλώσω πάνω από την κρέμα .Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι ανάλογο ήδη αναρτημένο και δεν το έχω δει (παρόλο που είμαι φαν της σελίδας σου) Ευχαριστώ για το χρόνο σου
ΑπάντησηΔιαγραφή