Μην…… κοκκινίζετε!!!
Υλικά
1 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. γιαούρτι
1/2 κούπας καλό σπορέλαιο
1 κ.σ. baking powder
3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1 1/2 κούπας παντζάρια σε κύβους
1 κούπα φέτα τριμμένη με το χέρι
1 κούπα κασέρι τριμμένο
3/4 από ένα κ.γ. αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/2 κούπας εβαπορέ αδιάλυτο ή κρέμα γάλακτος
φρυγανιά τριμμένη και βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι,το baking,το γιαούρτι,το σπορέλαιο και τα αβγά.
Ανακατεύουμε λίγο με σύρμα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι,με διάμετρο 28 εκ. ,αφού πρώτα το
βουτυρώσουμε και το πασπαλίσουμε με φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 35 με 40 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Όση περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί άνετα στην κατάψυξη,κλεισμένη
σε σακούλα τροφίμων.
Συνταγή με τροποποιήσεις της Ν. Νικολάου.
Αλεξάνδρα μου,οι συνταγές σου και η παρουσίαση είναι πάντα KΟΡΥΦΗ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα μου, ευχαριστώ πολύ για την συνταγή! Πανέμορφη είναι ! Φαίνεται και νόστιμη!!!Μπράβο συ!! φιλάκια και να έχετε καλή χρονιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι απίθανη την έκανα για δεύτερη φορά και έγινε ακόμα καλύτερη. τι να πώ μπράβο σου!Ιωάννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα συγχαρητηρια για τις υπεροχες και ευκολες συνταγες!Ηθελα μια διευκρινηση στην παντζαροπιτα τα παντζαρια τα βαζουμε ωμα στο μειγμα η βρασμενα?ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήkalispera ke apo mena...ke ego tin idia erotisi itela na kano: oma i vrasmena?
ΑπάντησηΔιαγραφήto site ine telio. !!!!!!!!!! bravo ALEXANDRA!!!!!
Κορίτσια τα παντζάρια είναι βρασμένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Αλεξάνδρα, πιστεύω πως το site σου είναι απ'τα πιο καλοφτιαγμένα και οι συνταγές που έχω φτιάξει, όλες μα όλες είναι φοβερές!!! Κάθε φορά που περιμένω παρέα φτιάχνω και κάτι διαφορετικό, σήμερα σειρά έχει η παντζαρόπιτα. Η αδυναμία μου βέβαια είναι τα γλυκά σου. Μπράβο σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΆννα