Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κέικ μπανάνα

Έχετε μπανάνες;
Φτιάξτε το καλύτερο κέικ μπανάνας που έγινε ποτέ!!!!
Και πανεύκολο, ε!

DSC_0007

Υλικά
2 μεγάλες μπανάνες πολύ ώριμες
120 γρ.βούτυρο soft καλής ποιότητας
2 μεγάλα αβγά
1 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.γ. σόδα


Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι τα 3 πρώτα υλικά και τα χτυπάμε καλά.

DSC_0002

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα το αλεύρι,τη ζάχαρη,τη βανίλια και τη σόδα.

DSC_0003

Αδειάζουμε στα στερεά υλικά το μείγμα του μούλτι και ανακατεύουμε καλά να
ενωθούν όμορφα.

DSC_0004

Βουτυρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις 22x11 εκ.
και την καλύπτουμε με λαδόκολλα,όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Λαδώνουμε και τη λαδόκολλα.

DSC_0005

Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους
180 βαθμούς φούρνο,με αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου μία ώρα ή ώσπου να
βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.


DSC_0006

Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά και αφού βοηθήσουμε
την πάνω και κάτω πλευρά του κέικ με μια σπάτουλα,τραβώντας τις πλαϊνές πλευρές
της λαδόκολλας,ξεφορμάρουμε.
Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.

DSC_0009

ΣΗΜ:Αν θέλουμε μπορούμε πριν αδειάσουμε το μείγμα στη φόρμα,να προσθέσουμε
και 1/4 κούπας καρύδια.
Χρησιμοποιήστε ένα βούτυρο καλής ποιότητας με ωραίο άρωμα,δίνει ακόμη πιο
μυρωδάτο αποτέλεσμα.
Όσο πιο ώριμες μπανάνες χρησιμοποιήσετε,τόσο πιο έντονο άρωμα μπανάνας θα
έχει το κέικ σας.

DSC_0026

16 σχόλια:

  1. Τέλειο το blog σου καλώς σε βρήκα Θεσσαλονικιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περίπου πόσα κομμάτια βγαίνει το συγκεκριμένό; Είναι μικρή δόση έτσι;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, το κέικ είναι σε μέγεθος όπως αυτά που αγοράζουμε από τους φούρνους.
      Περίπου 8 μεριδές θα έλεγα.

      Καλό απόγευμα,
      Α.

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΦΡΑΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απίστευτο νόστιμο κέικ. Το έχω καθιερώσει πλέον σε εβδομαδιαία βάση. όποιος το δοκίμασε ξετρελάθηκε, γρήγορο και εύκολο. Ακόμη κι εδω΄στο κάμπινγκ μπορώ να το κάνω χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία.
    Μια ερώτηση έχω όμως, ενώ είναι πολύ αφράτο δε φουσκώνει πολύ. το τελικό ύψος του είναι περίπου τρία δάχτυλα, όσες φορές κι αν το έκανα, και με διαφορετικής μάρκας υλικά. Έτσι πρέπει να βγαίνει; Για μια μεγάλη κανονική φόρμα κέικ ποια είναι η αναλογία των υλικών;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Βίκυ μου!

      Τα υλικά για το συγκεκριμένο κέικ είναι για μια μικρή μακρόστενη φόρμα όπως αυτές που ψήνουν τα αρτοζαχαροπλαστεία
      τα κέικ τους,φαντάζομαι θα εχεις δει..

      Μάλλον το βάζεις σε μεγαλύτερη γι'αυτό δεν παίρνει
      ύψος καθώς ψήνεται δοκίμασε να διπλασιάσεις τα υλικά
      και νομίζω ότι θα σου βγει μια χαρά!

      Για μια μεγάλη φόρμα κέικ ίσως να χρειαστείς 3πλή ή
      και 4απλή δόση που ίσως όμως να χρειάζεται κάποιες τροποποιήσεις για να δουλέψουν και γι'αυτό δεν μπορώ
      να σου πω με σιγουριά!!!

      Καλή συνέχεια στις διακοπές σου,
      Α.

      Διαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολυ Αλεξάνδρα, το είχα φανταστεί γιατί μου φαινόταν λίγη και η ποσότητα από το αλεύρι. Οπως και να΄χει εμείς το τσακίζουμε έτσι κι αλλιώς.
    Σήμερα έκανα και το κέικ με νεκταρίνια μονο που έβαλα βερίκοκα και δαμάσκηνα. Βγήκε λίγο ξυνό από τα δαμάσκηνα αλλά κατα τ΄άλλα είναι τέλειο.
    Σ' ευχαριστούμε για όλα αυτά που μοιράζεσαι μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θαυμασιο το κεικ σου..
    Εγω βαζω ελαιολαδο (ειναι για μενα πιο νοστιμο), και συμπληρωνω καρυδια..
    να εισαι καλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικη η συνταγη, πετυχαινει καθε φορα! Μερικες φορες βαζω και κομματακια κουβερτουρα και απογειωνεται. Επισης για να φουσκωσει λιγο ακομα χωριζω τους κροκους και τα ασπραδια και κανω μαρεγκα, την οποια ριχνω στο μειγμα τελευταια, τηρωντας δηλαδη τη συνταγη με τη διαφορα αυτη. σε ολα τα κεικ καλο εινα να κανουμε μαρεγκα, φουσκωνει παντα και κανει τη διαφορα! Με εκτιμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα!! Αν δεν έχουμε σόδα μπορούμε να βάλουμε κάτι άλλο στη θέση της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιο στη θέση της σόδας βάζουν baking powder,προσωπικά δεν το εχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω να σου πω αν αυτή η αντικατασταη δίνει το ίδιο αποτέλεσμα!

      Καλή επιτυχία αν δοκιμάσεις τη συνταγή...
      Α.

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα,
    Θα μπορούσα να βάλω το μείγμα σε ταψί με θήκες για cupcakes; Θέλω να το ετοιμάσω για τη γιορτή της κόρης μου στο σχολείο.
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι,και βεβαια μπορεις να το βαλεις σε φορμα για καπκεικς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα!!!
    Το κεικ σου είναι εξαιρετικό!!! Η γεύση & το άρωμα του ταξιδεύουν τον ουρανίσκο σου ... !!! Ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορεί να γίνει αντικατάσταση της ζάχαρης με στέβια ή/ και μέλι;
    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα!!!
    Το κεικ σου είναι εξαιρετικό!!! Η γεύση & το άρωμα του ταξιδεύουν τον ουρανίσκο σου ... !!! Ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορεί να γίνει αντικατάσταση της ζάχαρης με στέβια ή/ και μέλι;
    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα!!!
    Το κεικ σου είναι εξαιρετικό!!! Η γεύση & το άρωμα του ταξιδεύουν τον ουρανίσκο σου ... !!! Ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορεί να γίνει αντικατάσταση της ζάχαρης με στέβια ή/ και μέλι;
    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...