Στο γλυκό κόσμο των κέικ!!!
Υλικά
200 γρ. αλεύρι
125 γρ. μαργαρίνη
50 γρ. κακάο
1 κούπα καφέ δυνατό (Espresso ή 1 κούπα νερό με 4 κ.γ. Νες καφέ)
250 γρ. ζάχαρη
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1 βανίλια
2 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αβγά,το κακάο,το baking powder,τη βανίλια και τον
καφέ και χτυπάμε να ενωθούν.
Τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για πολύ λίγο ακόμη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα με διαστάσεις
30x11εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς
C με αντιστάσεις πάνω-κάτω,μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα
όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ,περίπου 40-50 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε
σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Απογειώνουμε τη γεύση του υπέροχου αυτού κέικ γλασάροντας με πραλίνα
φουντουκιού.
Σερβίρουμε!
Συνταγή του Β. Δρίσκα.
Καλησπέρα σας.Θα βοηθούσε πολύ,να μας λέγατε τον χρόνο ψησίματος,έστω στο περίπου..20,30,40 λεπτά???Η οδοντογλυφίδα,μπορεί να βγαίνει καθαρή στα 30 λεπτά.αλλά ίσως και στα 50.Να μη φύγουμε δηλαδή από την κουζίνα για να ανοιγοκλείνουμε ανά 5λεπτό τον φούρνο και να τρυπάμε το κέικ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι.
ΔιαγραφήΟ χρόνος ψησίματος είναι περίπου 3 τέταρτα,περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα πάντα το φούρνο μας!!
Το τέστ της οδοντογλυφίδας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!!
Καλή συνέχεια,
Αλεξάνδρα
Το έφτιαξα χθες αλλά παραδόξως δεν έγινε αφράτο αλλά έμοιαζε "λασπωμένο", βέβαια γευστικά ήταν πολύ καλό....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα καλή μου φίλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα πριν βγάλεις το κέικ από το φούρνο το δοκίμασες με οδοντογλυφίδα να δεις αν είναι ψημένο μέχρι μέσα;
Αν δεις στις φωτογραφίες που το έχω κομμένο σε κομμάτι
φαίνεται ότι το κέικ είναι αφράτο και ψημένο μια χαρά!
Μάλλον ήθελε να το αφήσεις 5 με 10 λεπτάκια
επιπλέον να ψηθεί καλά μέχρι μέσα;
Μήπως να το ξαναπροσπαθήσεις..
Φιλικά,
Αλεξάνδρα
Μα γι'αυτό ακριβώς λέω παραδόξως, ξέρω πως είστε "εγγύηση", και βέβαια το δοκίμασα και μάλιστα το έψησα περίπου 55 λεπτά....δεν είναι άψητο, αλλά δεν είναι και αφράτο...ευχαριστώ για την απάντηση θα το ξαναπροσπαθήσω γιατί μας άρεσε που δεν είναι πολύ γλυκό.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ φούρνος φταίει άμα δε φουσκώνει. Στο δικό μας φούρνο φουσκώνει μονόμπατα και πρέπει να το γυρνάμε μπρος πίσω στη μέση του ψησίματος.
ΔιαγραφήΜου φαίνεται πολύ παράξενο,αλλά καμιά φορά όλα μπορεί να συμβούν.Τι να πω έπεσες στην περίπτωση φαίνεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα περιμένω πάντως να μας πεις τι έγινε αν το ξαναπροσπαθήσεις....
Πολλά φιλάκια από μένα και καλό Σ/Κ,
Αλεξάνδρα
Να μαι και εγω... παρ ολο που κουτσαινω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κεικ το εφτιαξα ετσι οπως το δινει η Αλεξανδρα και ειναι....πως να το περιγραψω...ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!!
Και εβαλα και Νuttela απο πανω την οποια την αραιωσα με λιγη κρεμα γαλακτος!!!
Αντε μετα να αγιασεις!!!
Φιλακια πολλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα,το εκανα το κεικ το σαββατο αλλα μονο γευση καφε δεν ειχε,εβαλα νες καφε γιατι εσπρεσο δεν ειχα,τι να πω...πιο πολυ εμοιαζε με κεικ κακαο
Μα είνα, καλή μου,κέικ κακάο.
ΔιαγραφήΜάλλον εσύ θεώρησες ότι θα έχει γεύση καφέ επειδή είδες τη μία κούπα στα υλικά.
Όμως όχι,όπως το λέει και ο τίλος του είναι κέικ σοκολάτας-κακάο.
Λυπάμαι που σε απογοήτευσε:(
Καλό απόγευμα
Αλεξάνδρα
Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!!!! Δεν έχω λόγια, η γεύση και η υφή του απίστευτες! Εγώ το προχώρησα λίγο ακόμα και το έκοψα και το γέμισα και στη μέση σαν τούρτα. Θέλω να το φάω όλο με τη μία! Απλά δεν μου ξεκόλλησε καλά από κάτω, ίσως βιάστηκα, ίσως φταίει το ταψάκι μου. Δε φαίνεται φυσικά κάτι. Το καθιερώνω! Πολλά ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείτε παρακαλώ να μου πείτε πόσα ml είναι η κούπα του καφέ
ΑπάντησηΔιαγραφήτης συνταγής.
Το έφτιαξα και έγινε πολύ αφράτο. Η γεύση του είναι πολύ καλή
αλλά παραείναι αφράτο. Δεν κόβεται σε ωραίο κομμάτι....
Καλημέρα Σοφία μου.
ΔιαγραφήΗ κούπα που χρησιμοποιώ είναι πάντα των 250 ml.
Αλεξάνδρα
Τι να πω γι αυτό το κέικ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαμβάκι!!!!!
Και φοβερά νόστιμο!!!
Από τα ξεχωριστά κέικ!!!
Aλεξάνδρα μου καλησπερα.Ελπιζω να εισαι καλα.Έχω μια ερώτηση.Μπορω να΄βάλω στη συνταγή νεσ ντεκαφεινε?Το έχεισ δοκιμάσει?Η μηπωσ να παραλείψω τον καφέ?θελω τη γνωμη σου.(Γιατι θελω να φαει και ο μικροσ μου,και εγω που θηλαζω τον μπεμπη).Επειδη ο εσπρεσο θεωρειται δυνατοσ καφεσ.Δωσε μου αν μπορεισ μια εναλλακτικη.Ευχαριστω.Φιλιω.
ΑπάντησηΔιαγραφή