Η γλύκα του καλοκαιριού σε ένα ρολάκι!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
ελάχιστη μαργαρίνη soft (πολύ μαλακιά)
καστανή ζάχαρη
κανέλα
8 με 10 σύκα,ανάλογα με το μέγεθος,καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
αμύγδαλα χονδροαλεσμένα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε μπροστά μας από τη μακριά πλευρά το φύλλο της σφολιάτας.
Με πινελάκια απλώνουμε απ’ άκρη σ’ άκρη λίγη μαργαρίνη.
Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη να πάει παντού.
Ρίχνουμε λίγη κανέλα εδώ κι εκεί.
Αραδιάζουμε τα σύκα στην επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε
με τα χονδροτριμμένα αμύγδαλα.
Τυλίγουμε σε ρολό από τη στενή πλευρά.
Κόβουμε το ρολό με μαχαίρι στη μέση και μετά το κάθε μισό σε 5 κομμάτια.
Βάζουμε με την κομμένη όψη πάνω κάτω σε ταψί και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω περίπου 20-30 λεπτά.
Σερβίρονται χλιαρά και φρεσκοψημένα.
Εξαιρετιή ιδέα και πολύ ωραία παρουσίαση φυσικά.
ΑπάντησηΔιαγραφή