Χορταστικό και πολλά υποσχόμενο…
Ένα ορεκτικό ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!!
Υλικά
μελιτζάνες
ελαιόλαδο
αλάτι
αλεύρι
αβγά
φρυγανιά
τυρί φέτα σε μπαστουνάκια
διάφορα κασέρια σε φέτες
καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε ριγωτά τις μελιτζάνες μας.
Τις κόβουμε στο μάκρος σε μέτριες φέτες.
Αν θέλουμε,τις τηγανίζουμε και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας
να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
Διαφορετικά,τις αραδιάζουμε σε ταψί,τις αλατίζουμε και τις λαδώνουμε
ελαφρά και από τις 2 πλευρές με ένα πινελάκι.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με
αντιστάσεις πάνω-κάτω μέχρι να μαλακώσουν καλά,περίπου 20 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Αφού ψηθούν,τις αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.
Στη συνέχεια,βάζουμε σε πιάτο μια φέτα μελιτζάνας και αραδιάζουμε
επάνω λίγο κασέρι και λίγη φέτα.
Καλύπτουμε τα τυριά με μια ακόμη φέτα μελιτζάνας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσα κομμάτια θέλουμε.
Περνάμε τις γεμισμένες μελιτζάνες από αλεύρι,αβγό και φρυγανιά,
ενώ στη συνέχεια τις περνάμε ξανά μόνο από αβγό και φρυγανιά.
Ακουμπάμε σε μεγάλο πιάτο και βάζουμε στο ψυγείο για όσο περισσότερο
μπορούμε,να σφίξει καλά το πανάρισμα.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες
να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές.
Σερβίρονται ζεστές και φρεσκοτηγανισμένες.
Εντυπωσιακό, χορταστικό και πολύ νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεχωριστό όλο το "πακέτο"!!!!
Μπράβο για την παρουσίαση της συνταγής!!!