Υλικά
για 3-4 μερίδες
500 γρ. χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο με λίγο λίπος
ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο
αλάτι,πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε λεπτά κομμάτια.
Το απλώνουμε σε σειρές σε σκεύος,πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά
και ρίχνουμε ξίδι.Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσει το κρέας.
Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1.30 με 2 ώρες να μαριναριστεί.
Βγάζουμε και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Ρίχνουμε το κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και αφήνουμε να
τηγανιστεί και να ροδίσει.
Σερβίρουμε σε πίτες για γύρο με σαλάτα της επιλογής μας.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε,προσθέτουμε στο κρέας και μερικές πανσέτες για να
γίνει ο γύρος ακόμη πιο ζουμερός.
Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012
Χοιρινός γύρος
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Καλησπέρα και καλή αρχή στο κανάλι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ γύρος φαίνεται νοστιμότατος, απ'την εμπειρία σου πόση ώρα περίπου χρειάζεται να τον τηγανίσω και σε ποια θερμοκρασία?
Γενικώς έχω ένα θέμα με τα τηγανιτά -φοβάμαι μη μου μείνουν ωμά- κι έτσι συνήθως τ'αφήνω παραπάνω με αποτέλεσμα να μην είναι ζουμερά ...Βασικά μου γίνονται χάλια ...
Καλησπέρα,ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!
ΔιαγραφήΘα σου έλεγα ότι τα 10-15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία είναι αρκετά για να γίνει το κρέας σου όπως πρέπει.
Πάντα βέβαια παίζει ρόλο και το κρέας,το σκεύος που το ψήνουμε...
Στο περίπου όμως νομίζω ότι ο χρόνος που σου δίνω είναι καλός για να σου γίνει όπως πρέπει.
Καλή επιτυχία αν τον δοκιμάσεις.
Αλεξάνδρα
Πολύ ωραίος μου βγήκε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολος, γρήγορος, τον εξαφανίσαμε!
Ευχαριστώ!! =)