Print Friendly and PDF

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Muffins με πράσινο κολοκύθι και λιαστή ντομάτα

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!

DSC_0083 


Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κ.σ. baking powder
1 μεγάλο αβγό χτυπημένο για λίγο με το πιρούνι
125 ml γάλα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι κομμένο σε καρέ (περίπου 160 γρ.)
5 λιαστές ντομάτες σε λάδι (όχι πολυστραγγισμένες,να έχουν το λαδάκι τους) και κομμένες σε λεπτά κομματάκια
2 κ.σ. λάδι από το βαζάκι με τις λιαστές
3 κ.σ. ηλιόσπορους
1 κ.σ. σάλτσα πέστο (από βαζάκι ή σπιτική)
75 γρ. παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder.

DSC_0038   

Βάζουμε σε τηγάνι τις 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κολοκυθάκι
για 5 λεπτά.Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.

DSC_0039

Προσθέτουμε στο αλεύρι,το γάλα,το αβγό,τις 2 κ.σ. λάδι από τις λιαστές,
το πέστο,τα σπόρια,τις ψιλοκομμένες ντομάτες,το τριμμένο τυρί και το κολοκυθάκι
με το λαδάκι μέσα στο οποίο το σοτάραμε.Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
ίσα να ενωθούν τα υλικά.

DSC_0040


DSC_0041


DSC_0042


DSC_0044

Ετοιμάζουμε 9 θήκες για muffins και μοιράζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 25 λεπτά.

DSC_0045

Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

DSC_0097 

Σερβίρουμε τα muffins φρεσκοψημένα!

DSC_0086

Συνταγή από τη φίλη μου Άννα-Μαρία.
 

1 σχόλιο:

  1. Είναι όντως πολύ νόστιμα!!!!
    Τα έχω κάνει και με άρεσαν πάρα πολύ!!!
    Τα πιο ωραία μαφινς κολοκυθιού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...