Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Τριλογία πίτας No 1:Κασερόπιτα

Ch-easy!!!

DSC_0008 

Υλικά
400 γρ. διάφορα κασέρια τριμμένα (προτιμούμε πικάντικα)
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
600 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
αλάτι (περίπου 3/4 ή 1 κ.γ. κοφτό,ανάλογα πάντα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας),πιπέρι
500 γρ.φρέσκο γάλα
1 κούπα ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
1 γιαούρτι 200 γρ. (παραδοσιακό ή στραγγιστό)
200 γρ. τυρί φέτα (πολύ ωραία ταιριάζει και η κατσικίσια)


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ αλεύρι με baking powder και προσθέτουμε
το αλάτι με το πιπέρι.

DSC_0002

Σχηματίζουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε το γάλα.Ανακατεύουμε.

DSC_0003   

Προσθέτουμε τα αβγά,το γιαούρτι και το λάδι.

DSC_0005

Ανακατεύουμε και πάλι για λίγο και ρίχνουμε στο μείγμα τα τυριά:φέτα
και κασέρια.

DSC_0006

Σε βουτυρωμένο ταψί 33x27 εκ. αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε
σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο με αντιστάσεις πάνω-κάτω
στη μεσαία θέση για περίπου 40-45 λεπτά ή ώσπου να πάρει όμορφο
χρώμα στην επιφάνεια.

DSC_0007

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

DSC_0021

ΣΗΜ:Μπορούμε να φυλάξουμε ό,τι περισσέψει,καλά κλεισμένο σε σακούλα
τροφίμων,στην κατάψυξη.Όταν το ξεπαγώσουμε,το περνάμε από το φούρνο
μικροκυμάτων.Η πιτούλα θα είναι και πάλι σαν φρεκοψημένη!

DSC_0033

6 σχόλια:

  1. i love the look of this recipe alexandra..and as you said it's easy..x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς κατέληξε στον κουβά.Κρίμα ο κόπος,ο χρόνος και τα υλικά.Μετά από 60λεπτά,΄πήρε ένα ωραίο χρώμα,φούσκωσε,αλλά μέσα ήταν άψητο.Παρέμεινε άψητο και μετά από 90λεπτά.Ειλικρινά λυπάμαι,γιατί νόμιζα πως θα έχει την ίδια επιτυχία με την σπανακοπιτα χωρίς φύλλο,Αλεξάνδρα !Και,όχι,δεν έκανα κανένα λάθος,ούτε στα υλικά,ούτε στην εκτέλεση.Τί κασέρια χρησιμοποίησες εσύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού έβαλες τα υλικά ως έχουν και έκανες
      την εκτέλεση όπως ακριβώς δίνεται πραγματικά
      δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά.

      Εγώ βάζω διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
      (έτσι τα αγοράζω από το Σ/Μ)κανένα πρόβλημα
      μια χαρά μου ψήνεται!

      Μπορεις να το δεις και στις φωτογραφίες
      και να σκεφτείς ότι δεν είναι
      βγαλμένες την ίδια μέρα που φτιάχτηκε η πίτα,
      που ήταν ακόμη πιο αφράτη,αλλά την επόμενη
      που όπως και να 'χει δεν είναι όπως όταν είναι φρεσκοψημένη.

      Πολύ στεναχωρέθηκα που πέταξες τόσα υλικά και
      πήγε χαμένος τόσος κόπος.
      ΚΡΙΜΑ:(

      Τι να πω....
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  3. Το μόνο λάθος που μπορεί να έχει γίνει, είναι το ταψί να μην ήταν 33χ27...αλλά μικρότερο..οπότε η πίτα έμεινε άψητη μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λατρεύω αυτές τις τεμπελόπιτες!!!! σου λύνουν τα χέρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για άλλη μια φορά το αποτέλεσμα της συνταγής τέλειο. Στο συγκεκριμένο χρόνο και με τα ακριβή υλικά. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...