Για τους φανατικούς οπαδούς του είδους!!!
Υλικά
1 παντεσπάνι κακάο 25 εκ.κομμένο στη μέση (χρησιμοποιούμε μόνο το μισό)
2 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας κομμένα στην μέση
500 γρ.σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
300 γρ. γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
2 κ.σ.κονιάκ ή ρούμι ή κουαντρό
για το σιρόπι
50 γρ.ζάχαρη
50 γρ.νερό
50 γρ.ρούμι
λίγη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπώλ.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι.Μόλις πάρει
βράση το γάλα αποσύρουμε από την φωτιά και
περιχύνουμε την σοκολάτα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1'.
Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να
γυαλίσει το μείγμα
.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.Κουταλιά κουταλιά
προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα και με σύρμα
ανακατεύουμε να γίνει ένα με το μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε το ποτό(κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό).
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και
ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.Αφήνουμε να βράσε
το σιρόπι 2'.Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλκοόλ.
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπόμενη βάση.
Τοποθετούμετο παντεσπάνι στη φόρμα.
Με πινέλο βρέχουμε καλά.
Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μους σοκολάτας.
Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω
γύρω στη φόρμα
.
Αδειάζουμε όλη την μους στην φόρμα.
Στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια.
Παγώνουμε την τούρτα περίπου μιάμιση ώρα να σφίξει.
Την ξεφορμάρουμε και την μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.
Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη
λίγο πριν σερβίρουμε.
Τη συνταγή έστειλε η φίλη Τασούλα και είναι της κ. Α.Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
1 παντεσπάνι κακάο 25 εκ.κομμένο στη μέση (χρησιμοποιούμε μόνο το μισό)
2 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας κομμένα στην μέση
500 γρ.σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
300 γρ. γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
2 κ.σ.κονιάκ ή ρούμι ή κουαντρό
για το σιρόπι
50 γρ.ζάχαρη
50 γρ.νερό
50 γρ.ρούμι
λίγη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπώλ.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι.Μόλις πάρει
βράση το γάλα αποσύρουμε από την φωτιά και
περιχύνουμε την σοκολάτα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1'.
Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να
γυαλίσει το μείγμα
.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.Κουταλιά κουταλιά
προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα και με σύρμα
ανακατεύουμε να γίνει ένα με το μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε το ποτό(κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό).
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και
ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.Αφήνουμε να βράσε
το σιρόπι 2'.Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλκοόλ.
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπόμενη βάση.
Τοποθετούμετο παντεσπάνι στη φόρμα.
Με πινέλο βρέχουμε καλά.
Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μους σοκολάτας.
Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω
γύρω στη φόρμα
.
Αδειάζουμε όλη την μους στην φόρμα.
Στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια.
Παγώνουμε την τούρτα περίπου μιάμιση ώρα να σφίξει.
Την ξεφορμάρουμε και την μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.
Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη
λίγο πριν σερβίρουμε.
Τη συνταγή έστειλε η φίλη Τασούλα και είναι της κ. Α.Μπαρμπαρίγου.
Καλημέρα,τα πουράκια τα πιέζεις στο παντεσπάνι?και κάτι ακόμα επειδή δεν το διευκρινίζεις αλλά απο τις φώτο φαντάζομαι:η σοκολάτα είναι κουβερτούρα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΝαι,η σοκολάτα είναι κουβερτούρα,πολύ σωστά το είδες!
Τα πουράκια δεν τα πιέζω στο παντεσπάνι η κρέμα είναι αρκετή για να σταθούν,όταν αυτή πήξει.
Αν σου αρέσει η σοκολάτα είσαι στη σωστή συνταγή!!!
Καλή συνέχεια από μένα
Α.
Έκανα χτες την τούρτα και σήμερα την τιμήσαμε..Σε μερικούς δεν άρεσε,αλλά γούστα είναι αυτά!Σοκολατένια μους τελικά το βελούδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχη τουρτα σε όσους λατρεύουν τη σοκολάτα! επίσης μπορείτε να εμπλουτίσετε τη μους με αμύγδαλα ή καρυδια ή κόντιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη σας μερα!μπορουμε να βαλουμε δυο παντεσπανια αντι ενος?
ΑπάντησηΔιαγραφή