Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
240 ml.(1 κούπα)γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 αβγό
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ αλεύρι,baking powder,κανέλα,αλάτι και ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε γάλα,αβγά και βούτυρο.Ενώνουμε τα 2
μείγματα και ανακατεύουμε με σύρμα πάντα,να ενωθούν πολύ καλά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι,που έχουμε ζεστάνει καλά,ρίχνουμε 2 κ.σ. για κάθε
τηγανίτα.Περιμένουμε να πάρουν χρώμα από τη μία μεριά και γυρίζουμε
και από την άλλη.
Σερβίρουμε με μέλι ή Nutella.
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012
Τηγανίτες κανέλας
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Τέλειες οι τηγανίτες Αλέκα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις έφτιαξα νωρίτερα για πρωινό και μπορώ να πω κατανάλωσα αρκετές!!!
Έβαλα μέσα και 1 τριμμένο μήλο, και απο πάνω μέλι και εξτρα κανελίτσα!!
Θα τις ξαναφτιάξω σίγουρα, πανεύκολες, γρήγορες και πολύ νόστιμες!!!
Σε ευχαριστώ!
=)
Οι τηγανίτες ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφράτες,αρωματικές,πεντανόστμες!!!
Τις φάγαμε με μερέντα και ήταν ΚΟΛΑΣΗ!!
Μπράβο!!