Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ταχινοπιτάκια

Υπέροχα ρολάκια σφολιάτας με ταχίνι!!!

DSC_0048

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1/2 κούπας ταχίνι
1 κούπα μέλι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με το μέλι και το λεμόνι για περίπου 2 λεπτά,
να γίνουν σαν κρέμα.

DSC_0028

Ανοίγουμε καθένα από τα φύλλα της σφολιάτας και απλώνουμε πάνω
τη μισή από τη γέμιση.

DSC_0032

Τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή.Βάζουμε στην κατάψυξη  για 1 ώρα.
Βγάζουμε και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το κάθε ρολό σε 20 φέτες.

DSC_0034

Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 190 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω-κάτω ή μέχρι να
ροδίσουν.

DSC_0036

Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα!

DSC_0058

Συνταγή από το Real food.

6 σχόλια:

  1. Πολύ γευστικά τα φαντάζομαι, και ίσως πασπλαλισμένα και σουσαμάκι και καρυδάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια γιατί όχι,
      και λίγες σταφιδούλες...
      ό,τι νομίζεις κανείς μπορει να το προσθέσει!

      Φαντασία να υπάρχει....
      Καλό απόγευμα
      Αλέκα

      Διαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα Αλεξάνδρα μου!!! Τυχαία έπεσα πάνω στο καινούριο σου σπιτάκι και φυσικά σε αναγνώρισα απ' τις υπέροχες φωτογραφίες σου...

    Πολλά φιλιά, θα σε επισκέπτομαι συχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες Χρύσα μου!!
      Όλα καλά;
      Πολύ χάρηκα που έστω και τυχαία με ξαναβρήκες!
      Πως πάει η δουλειά σου,όλα οκ;;;;;
      Να περνάς όποτε μπορεις να τα λέμε...

      Φιλάκια πολλά και
      πάλι χάρηκα ΠΟΛΥ!!!!!!!!!
      Αλέκα

      Διαγραφή
  3. Αλεξανδρα μου επιτελους σε βρηκα!καιγω απο τις φωτο σου σε αναγνωρισα!συγχαρητηρια για την σελιδα σου!εχεις χαρισμα και στην μαγειρικη και στις φωτο!!!καλη σαρακοστη!θα κανω στη νηστεια την παραπανω συνταγη σου!φιλακια πολλα!Σοφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,Σοφία μου.

      Πολύ χαίρομαι που ξαναβρεθήκαμε.
      Χίλια ευχαριστώ για όλα τα ωραία που μου γράφεις.
      Καλά μαγειρέματα,
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...