To be continued…
Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα γάλα
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι των 200 γρ.
3/4 με 1 κ.γ. αλάτι
120 γρ. αγελαδινό βούτυρο
1 κούπα φέτα χοντροτριμμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε 60 γρ.από το βούτυρο σε ταψάκι με διαστάσεις 24χ31εκ. και το
τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας να λιώσει και να τσιτσιρίσει.
Βάζουμε σε μπολ τα 6 πρώτα υλικά της πίτας και ανακατεύουμε πολύ
καλά με σύρμα να γίνει ένας λείος χυλός.
Αδειάζουμε το χυλό στο ταψάκι με το βούτυρο.
Τοποθετούμε εδώ κι εκεί στην επιφάνεια το υπόλοιπο από το βούτυρο.
Απλώνουμε και τη φέτα και την πατάμε ελαφρά με το χέρι να βυθιστεί
στο μείγμα.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C
με αντιστάσεις πάνω-κάτω στη 2η από κάτω θέση για περίπου 30-35 λεπτά.
ΣΗΜ:Βασική προϋπόθεση για να σας γίνει η πίτα μοναδικής
νοστιμιάς είναι να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αγελάδος και όχι κάτι άλλο.
Tρομερή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην δοκίμασα και είναι ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΟΒΕΡΗ η γεύση της!!!!!!