Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μυρμηγκάτο

Μαθήματα “διατροφικής ευκολίας”!!!

DSC_0019

Υλικά
125 γρ.ΒΙΤΑΜ
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
6 αβγά
1 baking powder (20 γρ.)
1 βανίλια
100 γρ. τρούφα σοκολάτας

για το σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι

για το γλάσο
150 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. εβαπορέ αδιάλυτο

Εκτέλεση
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ όλα μαζί τα υλικά για 4 λεπτά.

DSC_0001

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 34 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,με αντιστάσεις πάνω κάτω,
για περίπου 30-35 λεπτά.

DSC_0002

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει
καλά.Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε σε κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά(μετράμε από την ώρα
που αρχίζει ο βρασμός).

DSC_0003

Με το καυτό σιρόπι περιχύνουμε το κρύο κέικ.

DSC_0007


DSC_0008

Αφήνουμε να σταθεί και να το τραβήξει όλο.

DSC_0010

Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και το ρίχνουμε σε μπολ με την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα μας λείο και
γυαλιστερό.

DSC_0005

Το απλώνουμε πάνω στο χλιαρό κέικ.

DSC_0011

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
Κόβουμε και σερβίρουμε.

DSC_0024

12 σχόλια:

  1. Aλεξάνδρα μου ..αύριο το πρωί θα το φτιάξω και θα σου πω εντυπώσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν ..το έφτιαξα!
    ΥΠΕΡΟΧΟ!ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟ!Μου πέτυχε..και δεν μου πήρε πολύ ώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δε θα έλεγα οτι ενθουσιάστηκα. Εύκολο μεν αλλά όχι ιδιαίτερα γευστικό όπως είπαν και όσοι το δοκίμασαν... Πιστεύω οτι του έλειπε κάτι αρωματικό ίσως. Ευχαριστούμε πάντως για τη συνταγή απλά νομίζω ότι όφειλα να γράψω τη γνώμη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα Ηρώ μου που δεν ήταν όπως το περιμένατε.
      Λυπάμαι πολύ πραγματικά:(

      Αλεξ.

      Διαγραφή
    2. απλα τελειο...............

      Διαγραφή
  4. Πάρα πολύ με άρεσε το γλυκό!!!!
    Εχω δοκιμάσει και άλλες συνταγές παρόμιες,όμως οφείλω να πω οτι αυτή ειναι πιο πολύ του γούστου μου!!Εχει το ύψος που πρέπει,είναι όλο καλά σιροπιασμένο και το γλάσο του είναι τόσο, όσο πρέπει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλά τέλειο!! Το έφτιαξα για τη γιορτή της μικρής μου αδερφής και άρεσε πάρα πολύ σε όλους! Το έκανα με πολύχρωμη τρούφα και αντί για κουβερτούρα έλιωσα λευκή σοκολάτα! Έγινε φοβερό. Και μία φωτογραφία από το γλυκό http://prntscr.com/2ie0nt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τέλειο που σου εγινε τα συγχαρητήρια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Α.

      Διαγραφή
  6. τελειοοοοοοοοο σε μια μερα το εκανα δυο φορες απλο νοστιμο και οικονομικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γλυκό είναι πράγματι νοστιμότατο, αλλά και τις δύο φορές που το έκανα, ''κάθεται'' στη μέση. Τί πιστεύετε ότι κανω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρια Αλεξανδρα μου έγινε γευστικό και το γκασο σοκολάτας ωραίο όμως δεν μου φούσκωσε αν και το έφτιαξα σε πυρεξ με 34 εκατ.γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...