Υλικά
1 δόση σπιτική ζύμη σφολιάτας
για τη γέμιση
1 κιλό κρεμμύδια ξερά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
αλάτι,πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Για τη γέμιση καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
Τα βάζουμε σε μεγάλη άδεια κατσαρόλα και τα αχνίζουμε μέχρι να μαραθούν.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και
σοτάρουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε το αλάτι,το πιπέρι,την πάπρικα και τον πελτέ.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια λίγο ακόμη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τα φύλλα σύμφωνα με τη συνταγή.
Απλώνουμε το ένα από τα δύο σε λαδωμένο ταψί και αδειάζουμε από πάνω
την κρύα γέμιση.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.Χαράσσουμε την πίτα και την λαδώνουμε
καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου μία ώρα ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα στην επιφάνεια.
Sounds wonderful!
ΑπάντησηΔιαγραφήHave a Joyful Day :~D
Charlie
Φαίνεται πάρα πολύ νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η γέμιση, την έβαλα σε χωριάτικο φύλλο, έφαγα το μισό ταψί μόνη μου!! Μπράβο σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφή=)