Print Friendly and PDF

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Κέικ απλά με κεράσια ή black forest

Αφρός με ονοματεπώνυμο!!!

DSC_0097

Υλικά
για το κέικ
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπας κακάο
3/4 κούπας μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
5 μεγάλα αβγά
1/2 κούπας γάλα
1/4 κ.γ. σόδα
1-2 βανίλιες

για το γαρνίρισμα και τη γέμιση
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 κονσέρβα 800 γρ. βύσσινο ή κεράσι
καρουλάκια ή κομμάτια σοκολάτας


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το κέικ στο μπολ του μίξερ και
χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά.

DSC_0065

Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος σε βουτυρωμένη φόρμα με
διάμετρο 25 εκ..


DSC_0069

Στραγγίζουμε από την κομπόστα μας 20 κεράσια ή βύσσινα και μοιράζουμε
τα μισά πάνω από το μείγμα αφού τα αλευρώσουμε πρώτα με λίγο αλεύρι.

DSC_0070

Αδειάζουμε και το υπόλοιπο μείγμα στη φόρμα και μοιράζουμε επάνω
τα υπόλοιπα 10 φρούτα.

DSC_0071

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 50-55 λεπτά,ανάλογα πάντα με το φούρνο.
Δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι.
Αν βγει καθαρό  βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί
για 10 λεπτά.

DSC_0096

Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

DSC_0108

Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στο κέικ.
Κόβουμε κομμάτια σοκολάτας ή φτιάχνουμε καρουλάκια και ρίχνουμε
από  πάνω.

DSC_0120

ΣΗΜ:Με την κομπόστα,αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε σάλτσα
και αφού γαρνίρουμε το κέικ με τη σαντιγί να μοιράσουμε τη σάλτσα
από πάνω και να στολίσουμε με τη σοκολάτα.
Μπορούμε ακόμη να χωρίσουμε το κέικ οριζόντια στα 2 και να
ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία μοιράζοντας τα υλικά.

DSC_0110

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα κεράσι θα χρειαστούμε:
1 κομπόστα των 800 γρ.
2 κουταλιές κόρν φλάουρ
μισή κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές κονιάκ

Στραγγίζουμε τα φρούτα από την κομπόστα και βάζουμε το ζουμί μέσα σε
μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα επόμενα δύο υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα φρούτα που είχαμε αφαιρέσει
και τις δύο κουταλιές κονιάκ.

DSC_0128

Συνταγή της κ. Αλεξιάδου.

5 σχόλια:

  1. ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ!
    Τι βλέπουν τα μάτια μου!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα αλεξαντρα..σε παρακολουθω απο τοτε που ησασταν με την μαραγαριτα στο αλλο blog...ολα σου ειναι τελεια! εχω δοκιμασει πολλες συνταγες σου και οι περισσοτερες μου βγαινουν παραπανω απο τελειες...οι φωτογραφιεσ δε και το στησιμο τι να πω? μπραβο σου...καλη συνεχεια..ασπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,Ασπα!

      Χαίρομαι που είσαι"παλιά γνώριμη" και εξακολουθείς να με παρακολουθείς!
      Ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μου γράφεις και φυσικά για τις ευχές σου.

      Να'σαι πάντα καλά!!!
      Αλεξ.

      Διαγραφή
  3. αλεξανδρα τι ωραιο κεικ που ειναι αυτο!
    θα ηθελα να αναρτησεις καποια στιγμη κεικ με σιμιγδαλι αν εχεις συνταγη!ευχαριστω πολυ και καλη συνεχεια στις δημιουργιες σου!

    καίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Καίτη μου.
      Να είσαι σίγουρη πως όταν βρω κάτι που πραγματικά αξίζει θα το κάνω!!!

      Καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...