Print Friendly and PDF

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ελιόψωμο

ΤΟ σνακ!!!

DSC_0021

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κ.γ. baking powder
1 κουτί (330 ml.) σόδα ή μπίρα
1/2 κούπας λάδι
3/4 κούπας ελιές χωρίς κουκούτσι σε φετάκια
1 κ.γ. αλάτι κοφτό
1 κ.σ. ρίγανη
λίγη ζάχαρη


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι,τη μαγιά,τη ζάχαρη,το λάδι,τη σόδα
ή την μπίρα και το αλάτι.
 

DSC_0009

Προσθέτουμε τις ελιές και τη ρίγανη και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν
στο μείγμα.

DSC_0012

Βάζουμε το ζυμάρι μας σε φόρμα ψωμιού στρωμένη με λαδόκολλα ή
την απλώνουμε σε ταψάκι και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον,ή σε
φούρνο που έχουμε ζεστάνει πριν στους 50 βαθμούς,να σταθεί  και να
φουσκώσει περίπου για μία ώρα.

DSC_0013

Όταν είναι έτοιμο,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου μία ώρα.

DSC_0014

ΣΗΜ:Στα υλικά μας μαζί με τις ελιές μπορούμε να προσθέσουμε και
ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,ενώ μπορούμε να παραλείψουμε
τη ρίγανη.
Μπορούμε ακόμη να δώσουμε στο ζυμάρι σχήμα καρβελιού και να
μην το βάλουμε σε φόρμα.
Αντί για μπίρα ή σόδα μπορούμε να βάλουμε πορτοκαλάδα.


DSC_0030

Συνταγή από φίλη της σελίδας,δανεισμένη από το tastytour.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...