ΤΟ σνακ!!!
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κ.γ. baking powder
1 κουτί (330 ml.) σόδα ή μπίρα
1/2 κούπας λάδι
3/4 κούπας ελιές χωρίς κουκούτσι σε φετάκια
1 κ.γ. αλάτι κοφτό
1 κ.σ. ρίγανη
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι,τη μαγιά,τη ζάχαρη,το λάδι,τη σόδα
ή την μπίρα και το αλάτι.
Προσθέτουμε τις ελιές και τη ρίγανη και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν
στο μείγμα.
Βάζουμε το ζυμάρι μας σε φόρμα ψωμιού στρωμένη με λαδόκολλα ή
την απλώνουμε σε ταψάκι και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον,ή σε
φούρνο που έχουμε ζεστάνει πριν στους 50 βαθμούς,να σταθεί και να
φουσκώσει περίπου για μία ώρα.
Όταν είναι έτοιμο,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου μία ώρα.
ΣΗΜ:Στα υλικά μας μαζί με τις ελιές μπορούμε να προσθέσουμε και
ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,ενώ μπορούμε να παραλείψουμε
τη ρίγανη.
Μπορούμε ακόμη να δώσουμε στο ζυμάρι σχήμα καρβελιού και να
μην το βάλουμε σε φόρμα.
Αντί για μπίρα ή σόδα μπορούμε να βάλουμε πορτοκαλάδα.
Συνταγή από φίλη της σελίδας,δανεισμένη από το tastytour.
Εμεις το αγαπαμε αυτο το ελιοψωμο και πετυχαινει παντα!
ΑπάντησηΔιαγραφή