Κι αφήστε τη δίαιτα να περιμένει…..
Υλικά
170 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη + 1κ.σ.
225 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. αμυγδαλόψυχα λευκή
6 αβγά χωρισμένα
ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
για το γλάσο
150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ αδιάλυτο
Εκτέλεση
Λειώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και αφήνουμε
να κρυώσει.
Αλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα με τη μία κουταλιά ζάχαρη.
Χτυπάμε τα αβγά με τη μισή ζάχαρη σε μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με την άλλη μισή ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα των αβγών τα αμύγδαλα και το ξύσμα.
Προσθέτουμε την κρύα σοκολάτα και ανακατεύουμε.
μέχρι να ενσωματωθεί.
Βρέχουμε και στύβουμε καλά με το χέρι μας μια λαδόκολλα.
Την απλώνουμε στον πάτο ενός ταψιού με διάμετρο 26 εκ. και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 25 λεπτά.
Το μείγμα θα μας φανεί “υδαρές” αλλά όσο στέκεται σταθεροποιείται.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα καλά την κρέμα ή το εβαπορέ και την αδειάζουμε
μέσα σε μπολ στο οποίο έχουμε βάλει τη σοκολάτα μας κομμένη σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε να λειώσει καλά.Περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο.
Αφήνουμε λίγο να σταθεί και να στερεοποιηθεί.Σερβίρουμε!
ΣΗΜ:Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς,τρούφα ή ό,τι άλλο
μας αρέσει.
Συνταγή του Α. Πετρετζίκη.
Πολύ όμορφη παρουσίαση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την φτιάξω γιατί αγαπώ τη σοκολάτα τρελά!!!
Αλεξάνδρα μου, συγχαρητήρια!!! Φαίνεται υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έκανα και έγινε πολύ πολύ ωραία, αν και αντι για αμύγδαλο έβαλα φουντούκι, σε κάποιους δεν άρεσε ιδιαίτερα το ξύσμα πορτοκαλιού, εμένα μου άρεσε!Ιωάννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή.
Τό ότι σε κάποιους δεν άρεσε το ξύσμα,
κι εμένα δεν μου αρέσει,δεν είναι καθόλου μα καθόλου πρόβλημα,την επόμενη φορά το παραλείπεις!!!
Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα,
Α.
Αλεξάνδρα την έφτιαξα σήμερα, βγήκε νόστιμη αλλά έχω 2 απορίες.
ΑπάντησηΔιαγραφή1) έπρεπε να την αφήσω να κρυώσει πριν ρίξω το γλάσσο, γιατί εγώ το έριξα αμέσως κ "έκατσε" τελείως
2) μπορώ να αντικαταστήσω μικρή ποσότητα κουβερτούρας με κουβερτούρα γάλακτος για να βφει λίγο πιο γλυκιά; Τι λες; κ πόση κατά τη γνώμη σου?
Σε ευχαριστούμε πολύ για τις συνταγές σου!!!!
Καλημέρα Ματινάκι.
ΔιαγραφήΠρέπει να κρυώσει το γλυκό πρώτα για να προσθέσεις το γλάσο.
Είναι πολύ μαλακό μόλις βγει από το φούρνο και είναι φυσικό να κάτσει.
Και βέβαια μπορεις να αντικαταστήσεις με κουβερτούρα γάλακτος τώρα την ποσότητα δεν μπορώ να σου την προσδιορίσω γιατί δεν ξέρω πόσο πιο γλυκό το θέλεις.
Αν είναι για λίγο,ξεκίνα αντικαθιστόντας την σοκολάτα του γλάσου πρώτα.
Αν μιλάς για πολύ πιο γλυκό κάνε το ίδιο και με μτη μία από τις 2 σοκολάτες που χρειάζεται το μείγμα.
Αυτά τα λίγα από μένα.
Ελπίζω να βοήθησα λιγουλάκι......
Σου εύχομαι τα καλύτερα,
Α.