Are you a “coffee lover?”
Υλικά
1 1/2 κ.σ. σκόνη espresso ή νες καφέ
1 κ.σ. βραστό νερό
3/4 κούπας γιαούρτι
1/2 κούπας νισεστέ
1/2 κούπας καλό σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
1 2/3 κούπας αλεύρι κοσκινισμένο
2 κ.γ.baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
2κ.γ. κακάο
για το γλάσο
2 κ.γ. σκόνη espresso ή νες καφέ
2 κ.γ. βραστό νερό
1 κ.σ. γιαούρτι
2/3 κούπας +2 κ.σ. άχνη κοσκινισμένη
Εκτέλεση
Σε μικρό μπολ διαλύουμε τον καφέ στο νερό.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το κέικ εκτός από
το μείγμα του καφέ και το κακάο.
Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 30x12 εκ.
και αδειάζουμε μέσα το μισό από το μείγμα.
Στο υπόλοιπο μείγμα του μπολ ανακατεύουμε τον καφέ και το κακάο.
Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα του καφέ μέσα στη φόρμα ακατάστατα,
μέχρι να τελειώσει.
Με ένα ξύλινο σουβλάκι σχηματίζουμε κύκλους γυρνώντας το 2-3 φορές
μέσα στη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 55-60 λεπτά ή μέχρι να
βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι,αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Όταν είναι έτοιμο,βγάζουμε από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί
για περίπου 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να
κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε με τα
υπόλοιπα υλικά.
Καλύπτουμε το κρύο κέικ.
Το γλάσο όσο περνάει η ώρα στερεοποιείται.
Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013
Kέικ μαρμπέ με γεύση μόκα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
I am a coffee lover και πολυ μου αρεσε το κεκακι σου! Αφρατο και φουσκωτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο απογευμα!
ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΤΕΛΕΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ Ή ΑΠΛΟ;;;;;
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!
Καλημέρα.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ για τα υπέροχα λόγια σου.
Γιαούρτι εγώ βάζω στραγγιστό αλλά κάνει
ό,τι και να έχεις!
Καλή επιτυχία περιμένω τις εντυπώσεις
σου αν το δοκιμάσεις τελικά...
Α.
Πολυ ωραια συνταγη!!απλως για τα γουστα μου θα το ηθελα λιγο πιο υγρο.. Ευχαριστουμε πολυ παντως για τη συνταγη, πολυ ξεκαθαρη,απευθυνεται σε ολους, αρχαριους και μη.. Εχω βαλει στο ματι και την αλλη σου συνταγη, που πιστευω οτι θα μου ταιριαζει πιο πολυ, κεικ με ινδοκαρυδο σαν αφρος.. Μιαμ μιαμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝατασσα Κ.
Γενικά, έχεις πολύ καλές συνταγές από γλυκά και φαγητά. και πανεύκολες. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή