Γευστική ΥΠΕΡ-ένταση!!!
Υλικά
80 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης σε φετάκια
100 γρ. αλεύρι
2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
90 γρ. γιαούρτι
20 γρ. γάλα
2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
90 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
50 γρ. γραβιέρα πικάντικη
1 κ.σ. baking powder
1/2 κ.γ. κοφτό αλάτι( αν τα τυριά μας είναι αλμυρά καλύτερα να
το ελαττώσουμε κι άλλο ή να το παραλείψουμε)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ και τα ανακατεύουμε
απαλά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 10 θήκες για muffins και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω στους
180 βαθμούς C για 25 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθούν και βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Σερβίρουμε.
Ούτε στο μυαλό μου να ήσουν!!! Θα συμμετάσχω στο τέλος του μήνα σ'ένα φιλανθρωπικό μπαζάρ και σκεφτόμουν όλο το πρωί τι είδους αλμυρά μαφινάκια να φτιάξω για να τα πουλήσουμε!!! Σούπερ η ιδέα σου μαζί με τα τυροαλμυρά που σκέφτηκα και εγώ! Θα φτιάξω και τα δυό για ποικιλία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα φτιάξω τώρα!!!Ότι πρέπει για το δεκατιανό του μικρού μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αλεξάνδρα μου!
Πάω να ψωνίσω να τα φτιάξω το βράδυ! Μου άνοιξαν την όρεξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Αλεξάνδρα!
Τα έφτιαξα, πολύ ωραία συνταγή, πολύ γευστική. Συγχαρητήρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μόνο πρόβλημα ήταν ότι έβαλα χαρτινες θήκες μέσα στις υποδοχές για μάφινς και όταν τα έβγαλα η ζύμη κόλλησε στη χάρτινη θήκη. Δεν ξέρω τι έφταιξε, μπορεί να ήθελε βουτύρωμα.
Καλησπέρα.
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή.
Όσο για τις χάρτινες θήκες,το εχουν αυτό το πρόβλημα, γι'αυτό κι εγώ εδω και χρόνια τις εχω καταργήσει και χρησιμοποιώ μόνο φόρμες συλικόνης για τα cupcakes και τα muffins που φτιάχνω κι εχω το κεφάλι ήσυχο!!
Καλά μαγειρέματα,
Α.
καλημερα
ΑπάντησηΔιαγραφήη κορη μου εχει αλλεργια στο αυγο. Μπορω να μην βαλω καθολου ή να το αντικαταστησω με κατι αλλο?
Αυτη την απορια την εχω γενικα για ολα τα κεικ- μπισκοτα. ευχαριστω
Μαρια
Καλησπέρα Μαρία μου.
ΔιαγραφήΔιάβασα το σχόλιο σου και πρέπει να σου πω πως υπάρχουν πολλές συνταγές,έτσι όπως τις θες,αν ψάξεις.
Το αβγό εκτός από γεύση βοηθάει στο να ενωθούν τα υλικά και φυσικά να φουσκώσει καλύτερα το κάθε παρασκεύασμα.
Ρίξε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο για να δεις τι υπάρχει χωρίς αβγό στη δική μου σελίδα:
http://www.google.com/cse?cx=015197491807854717719:vxxhzyane7i&q=%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82%20%CE%B1%CE%B2%CE%B3%CF%8C&oq=%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82%20%CE%B1%CE%B2%CE%B3%CF%8C&gs_l=partner.3...296354.299785.0.300423.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0.gsnos%2Cn%3D13..0.0.3401j1257295j12..1ac.1.#gsc.tab=0&gsc.q=%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82%20%CE%B1%CE%B2%CE%B3%CF%8C&gsc.page=1
Καλό απόγευμα,
Α.
μπραβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήουαουυυ υπεροχα πεντανοστιμα!!! ευτυχως έκανα διπλή δόση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή