Σοκολάτα με τη σέσουλα!!
Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
160 γρ. βούτυρο
4 αβγά
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε καλά σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ενώνουμε με το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με κουτάλα.
Προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε
να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Αδειάζουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 30 x12 εκ., στρωμένο με
βουτυρωμένη λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με
αντιστάσεις πάνω κάτω για 30 λεπτά.
Το κέικ θα είναι μαλακό αλλά όσο περνάει η ώρα θα σταθεροποιείται.
Πηγή: tastytour
Κσλησπέρα Αλεξάνδρα! Το κέικ θα είναι υγρό από μέσα; Υποθέτω δεν κάνουμε το κόλπο της οδοντογλυφίδας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι Ματίνα μου δεν χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδα σ'αυτό το κέικ.
ΔιαγραφήΤο δε εσωτερικό του θα το έλεγα μάλλον "λασπωμένο"!
Καλό βράδυ,
Α.
εχει καμια διαφορα απο τα μπραουνις?
ΑπάντησηΔιαγραφήτο κάναμε σήμερα με τη μισή ζάχαρη και προσθέσαμε καρύδια από πάνω. Βγήκε πολύ πιο υγρό από αυτο της φωτογραφίας. Αχ! σοκολατένια κόλαση...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ζωή.
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σας άρεσε το κέικ.
Εμένα έγινε πιο "στερεό" γιατί το έψησα λίγο παραπάνω(έτσι το θέλει η κόρη μου).
Καλή συνέχεια
Α.
Kαλησπερα Αλεξανδρα μου...υπεροχο το σοκολατενιο κεικ σου.Μαγειρικη ποιηση κ μουσικη τελειο πακετο!!!!καλη συνεχεια!!!!Καιτη,Ν.Φ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας άρεσε Καιτούλα μου.
ΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι!!
Ξέρεις η σοκολάτα δεν είναι
και πολύ της αρεσκείας μου και μάλλον,εγώ τουλάχιστον,
δεν είμαι ο καλύτερος κριτής για τέτοια
γλυκά!!!!!
Καλό απόγευμα,
φιλάκια σε όλους,
Α.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.ΤΙ ΚΝΕΙΣ?ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.ΧΑΘΗΚΑ ΕΙΧΑΜΕ 25 ΜΕΡΕΣ ΒΛΑΒΗ.ΟΥΤΕ ΤΗΛ.ΟΥΤΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΥ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΟΠΩΣ ΟΛΛΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ.ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.ΣΕ ΦΙΛΩ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήαλημέρα Κατερινάκι μου!!
ΔιαγραφήΑμαν τι έπαθες βρε παιδί μου!!
Σε καταλαβαίνω απόλυτα!!
Αν εχεις και μια εξάρτηση με το internet,
ΔΥΣΚΟΛΗ εως ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ θα την
χαρακτήριζα την κατάσταση!!
"Περαστικά" εύχομαι!!!!!!!
Χάρηκα ιδιαίτερα που άρεσε και σ'εσένα το γλυκάκι.
Σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο βοηθάει ΠΟΛΥ και τους υπόλοιπους που ίσως σκέφτονται να το φτιάξουν!!!
Να'σαι καλά!
Φιλάκια
Α.
Αλεξάνδρα μου, γεια σου! τι ποίημα είναι αυτό? Αυτή τη στιγμή δοκιμάζω το πρώτο κομμάτι... Αφράτο, γευστικό, ελαφρύ τέλειο!!! Μας κακομαθαίνεις!!! Ελπίζω να σταματήσω, να προλάβει και ο αντρας μου κανένα κομμάτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!
Φιλιά!
Πω,πω χαίρομαι αφάνταστα,πραγματικά,που αγαπήθηκε τόσο πολύ αυτό το κέικ!!
ΔιαγραφήΝα'σαι καλά Κλειώ μου:)
Φιλάκια πολλά κια από μένα,
Α.
Καλησπέρα!!Μόλις έκανα το κεικ και βγήκε υπέροχο!!!Απόλαυση η σοκολάτα!!!Να είσαι καλά και να μας κάνεις και άλλες σοκολατένιες συνταγές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΙΙΣ?ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΦΤΑΙΞΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΥ.ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΙΣΤΟ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ,ΑΠΟ ΤΗΝΑΡΧΗ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ?Η ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΥΝΤΑΤΑ?ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 6.Η ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΥ.ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλα Κατερίνα μου,
Διαγραφήτη βρήκα την ερωτησούλα σου.
Ναι,εγώ χτυπάω από την αρχή σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει καλά και να ασπρίσει το μείγμα!!!
Φιλάκια πολλά,
Α.
Aleksandra to eftiaksa, alla mallon hthele pio poly wra psisimo, gt molis to ebgala ap to tapsaki .....xuthike apo mesa!!! Pio poly se zoumeri sokolatopita eferne.... :(
ΑπάντησηΔιαγραφή