Print Friendly and PDF

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Πρασοσέλινο

Γεύση από καλό σπιτικό φαγητό!!!

DSC_0016


Υλικά
3 κιλά πράσα
μπόλικο σέλινο (φύλλα  αλλά και ρίζα για όσους θέλουν)
1-2 καρότα σε ροδέλες
1 κον κασέ(ψιλοκομμένο ντοματάκι) ή 2-3 φρέσκες ντομάτες σε καρέ
1/2 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
πάπρικα γλυκιά ή πιπέρι καγιέν καυτερό προαιρετικά


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα πράσα να λαδωθούν καλά!

DSC_0001

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια
φωτιά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

DSC_0002

ΣΗΜ:Μπορούμε να ζεματίσουμε τα πράσα πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα
Αν δούμε ότι το φαγητό χρειάζεται νερό,προσθέτουμε ζεστό.

DSC_0014

Μπορούμε,αν χρησιμοποιούμε κύβους,να προσθέσουμε ένα κύβο μαζί
με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε κάποιους αρέσει να προσθέτουν στο πιάτο και λίγο χυμό λεμόνι.

DSC_0013

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...