Print Friendly and PDF

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μπισκότα γεμιστά με λευκή σοκολάτα

Άστα να πάνε….

DSC_0022

Υλικά
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
2/3 κούπας κακάο
2 κούπες αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι
680 γρ. λευκή σοκολάτα χοντροκομμένη


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 3 πρώτα υλικά και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ
να αφρατέψουν.


DSC_0003

Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάμε καλά.

DSC_0006

Βάζουμε στο μπολ το κακάο.
Χτυπάμε με το μίξερ να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος.

DSC_0008

Ανακατεύουμε το αλεύρι,τη σόδα και το αλάτι σε καθαρό δοχείο.

DSC_0002

Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με το κακάο.
Ανακατεύουμε με το χέρι,ίσα να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.

DSC_0010

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα.

DSC_0011

Βάζουμε κουταλιές σε ταψί,σε απόσταση μεταξύ τους,γιατί απλώνουν πολύ!

DSC_0014

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με
αντιστάσεις πάνω κάτω,για 15 λεπτά.
Τα μπισκότα όταν βγουν από το φούρνο,είναι πολύ μαλακά όσο
στέκονται,όμως στερεοποιούνται.

DSC_0026

ΣΗΜ:Η συνταγή δίνει περίπου 60 μπισκοτάκια μπορούν όμως άνετα
να μοιραστούν τα υλικά στο μισό.

DSC_0033

7 σχόλια:

  1. Τέλεια! Τραγανα με υπεροχή γεύση δεν σταματάς βέβαια στο ένα αυτό το μόνο τουςμειον,πάει η δίαιτα. Αχ τι μας κανεις Αλεξάνδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α!ξέχασα να πω πως έβαλα όλο το βούτυρο 250gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα!!!
    Παίζει ρόλο αν χρησιμοποιήσω βούτυρο αγελάδος ή βιτάμ;;; Μπορώ να χρησιμοποιήσω κ το flora ή καλύτερα όχι γιατί είναι soft? Μπορώ να χρησιμοποιήσω λευκή κουβερτούρα αντι για λευκή σοκολάτα; Όλες οι λευκές σοκολάτες στο εμπόριο έχουν κ κάποια γέμιση! Ελπίζω να μην σε κούρασα!!!
    Λέω να τα δοκιμάσω αύριο.... Φαίνονται τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ματίνα.

      Ναι, μπορείς να βάλεις Flora ή μαργαρίνη αντί για βούτυρο.

      Όσο για σοκολάτα εγώ βάζω Milka που δεν έχει κάποια γέμιση.
      Νομίζω ότι και η λευκή κουβερτούρα μια χαρά θα είναι.

      Πάντως τα μπισκοτάκια είναι ΦΟΒΕΡΑ και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν ΠΟΛΥ!!!!

      θα περιμένω τα νέα σου...
      Καλή επιτυχία,
      Α.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Αλεξάνδρα. Μπαίνουν στην κατάψυξη πριν ψηθούν για να βγάζουμε και να ψήνουμε όταν έχουμε όρεξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου,καλό απόγευμα.

      Λυπάμαι πολύ αλλά δεν έτυχε ποτέ μέχρι τώρα να καταψύξω ζύμη για μπισκότα και δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση σου!!!

      Ά.

      Διαγραφή
  5. Όταν τα βγάλω από την κατάψυξη και τα ψήσω θα σου πω το αποτέλεσμα Αλεξάνδρα μου. Πάντως τα έχω κάνει και παλιά, χωρίς βέβαια να τα καταψύξω, και ήταν φανταστικά! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...