Print Friendly and PDF

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Κρουασάν πίτσα

It’s party time!!!

DSC_0028

Υλικά
σφολιάτα
μπέικον σε φέτες
ζαμπόν σε φέτες
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. μουστάρδα
κεφαλοτύρι τριμμένο
κρόκο για το άλειμμα


Εκτέλεση

Ανοίγουμε μπροστά μας το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε κάθετα
στα τρία από τη μακριά πλευρά.
Κόβουμε διαγώνια το κάθε κομμάτι στα 2.

DSC_0023

Βάζουμε στη βάση των τριγώνων που σχηματίστηκαν ένα κομμάτι μπέικον

DSC_0024

Ανακατεύουμε μουστάρδα με κέτσαπ και απλώνουμε από λίγο σε κάθε
κομμάτι.
Μοιράζουμε τις φέτες ζαμπόν στη μέση και βάζουμε το κάθε μισό πάνω
από το μπέικον.

DSC_0025

Τυλίγουμε σε κρουασάν.

DSC_0026

Αραδιάζουμε σε ταψί και βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο και αλείφουμε με αβγό.

DSC_0027

Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου μισή ώρα
ή ώσπου να πάρουν όμορφο χρώμα.

DSC_0034

5 σχόλια:

  1. Φαίνεται θεικό, ωραία ιδέα για μπουφέ και όχι μόνο!!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια ιδέα για πάρτυ!!! φαίνοται φανταστικά!! καλό απόγευμα Αλεξάνδρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραιότατα!!! Και με πολλές - πολλές εφαρμογές θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέω να τα δοκιμάσω απόψε για να τα πάρει ο αντρούλης μου στην δουλειά του αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...